„Zaměstnanci, kteří v některém z těchto měst pracují, mohou přesednout na kolo a vyzkoušet si, jak vypadají ulice z jiné perspektivy. Stačí, když s kolegy sestaví dvou až pětičlenný tým a zaregistrují se na stránce www.dopracenakole.net," uvedla Anna Strejcová z pořádající společnosti Auto*Mat.

Přihlášky lze podávat od pondělí 17. března, samotná soutěž začíná v květnu.

„Ti, kteří budou v květnu jezdit nejpilněji, mají šanci vyhrát zajímavé ceny, například kola, helmy, poukázky nebo zájezdy. Soutěží se v pravidelném dojíždění, kreativitě a v kategorii o největší cyklistickou absurditu. Titul Cyklozaměstnavatel roku získají v každém městě firmy, které své zaměstnance nejvíce podpoří, například umístí před své sídlo stojany nebo zavedou bonusy pro zaměstnance dojíždějící na kole," dodala Strejcová.

V loňském roce se do klání zapojilo 3890 účastníků ze 776 podniků a jedenácti měst. Pro letošní ročník pořadatelé očekávají výrazně vyšší účast. „Jsme rádi, že se připojují další města. Je zřejmé, že o městskou cyklistiku je po celé republice čím dál větší zájem. Začít jezdit na kole není nijak těžké. Stačí si to jednou vyzkoušet a už se nebudete chtít vracet za volant.

Kromě toho, že lépe poznáte své kolegy a oživíte si svůj pracovní den, můžete ušetřit spoustu peněz za benzín a nervů, které byste jinak nechali v zácpách," uvedl manažer kampaně Lukáš Eršil.

Která města se přihlásila do projektu Do práce na kole Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Jablonec, Jihlava, Jindřichův Hradec, Liberec, Olomouc, Ostrava, Otrokovice, Pardubice, Plzeň, Praha, Přerov, Uherské Hradiště, Ústí nad Labem a Zlín.