„Každoročně se setkáváme s velkým zájmem studentů i vystavovatelů o veletrh Kariéra Plus. V letošním roce očekáváme účast přibližně pět tisíc návštěvníků," uvedl rektor VŠB-TUO Ivo Vondrák.

Kariéra Plus propukne v úterý 10. března v prostorách auly Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO). Na veletrhu se představí přibližně stovka nejzajímavějších zaměstnavatelů z České republiky i zahraničí.

Připraven je i bohatý program, který se skládá nejen z prezentací firem, které hledají studenty a čerstvé absolventy, ale i ze zajímavých přednášek a workshopů.

„Zájemci o stáž, praxi nebo trvalý pracovní poměr si otestují svoji úroveň jazykových znalostí. Naučí se sepsat kvalitní životopis, dozvědí se, jak zvýšit svoje šance u pohovoru a zorientují se ve světě sociálních sítí," přiblížila mluvčí VŠB-TUO Klára Janoušková.

Právě sociální sítě jsou stále častěji využívány personalisty pro nábor nových zaměstnanců, proto je jim v rámci veletrhu Kariéra věnována zvýšená pozornost.

Studenti a absolventi na veletrhu nehledají jen příležitosti pro absolvování stáže a praxe, ale i průmyslové partnery, u kterých mohou napsat svoji bakalářskou či diplomovou práci.

Práci v regionu, ale i mimo něj nabídne studentům zhruba stovka firem. Mezi nimi například společnosti ČEZ, Arcelor Mittal, ŠKODA AUTO či Komerční banka.