Ostravský krajský soud totiž rozhodl, že nemusí platit třicetitisícovou pokutu za to, že prostory nebyly po loňském vystěhovávání včas vyklizeny. O bydlení v ostravském ghettu zatím uvažuje zhruba desítka lidí.

„Jsem přesvědčen o tom, že bydlení v domě číslo 8 není životu nebezpečné, a pokud krajský soud zrušil pokutu s tím, že řízení je zmatečné, nevím, proč by se do lokality nemohli vrátit lidé, kteří o to mají zájem," vysvětlil Deníku Roztočil s tím, že iniciativu centrálního obvodu, který žalobu koncem srpna podal, odmítá komentovat.

Bude mít dům číslo 8 v ostravském ghettu Přednádraží nové nájemníky?

Podle tiskové mluvčí Moravské Ostravy a Přívozu Jany Pondělíčkové je ale nařízení o vyklizení nadále platné.

„To, že v domech pan Roztočil uzavírá nájemní smlouvy, neznamená, že se v těchto domech dá bydlet. Nařízení o vyklizení je nadále platné. Domy jsou ve špatném stavebně technickém stavu, nevyhovující jsou i hygienické podmínky. Vlastníkovi domů bylo nařízeno provedení oprav, které dosud neučinil. Navíc dosud jsou domy v katastru vedeny jako jiná stavba," upřesnila Pondělíčková. Dodala, že rozsudek krajského soudu zrušil tu část, která se týkala vyklizovacích prací, ne část, která se týkala nařízení o vyklizení osob ta je údajně nadále platná.

Bude mít dům číslo 8 v ostravském ghettu Přednádraží nové nájemníky?
VÍCE SNÍMKŮ FOTOGRAFA DENÍKU MIROSLAVA KUCEJE V PŘIILOŽENÉ FOTOGALERII.