Sedm půvabných finalistek soutěže Miss farmacie České republiky se v pátek večer představilo na galavečeru v ostravském hotelu Clarion, který byl součástí dvoudenní odborné farmaceutické konference.

Některé z nich byly v Ostravě poprvé, jiné zde dokonce pracují. Jako například sympatická blondýnka Eva Ježiková z Ostravy, farmaceutka z lékarny v Avion Shopping Parku v Ostravě. Deníku na sebe prozradila, že s účastí v soutěži delší dobu váhala, nakonec se však nechala přesvědčit, život se jí tím ale moc nezměnil.

„Možná v práci se lidé často ptají, jestli jsem to skutečná já, neboť u lékárny máme vystavený banner s mojí fotografií a informací o soutěži Miss farmacie. To je takové milé," říká s úsměvem finalistka z Ostravy.

Soutěž MISS FARMACIE ČR pořádá společnost Angis plus. Patronát nad ní převzala Miss České republiky a Miss Europe Monika Žídková. Ta také zasedá v odborné porotě jako předsedkyně. Desítka finalistek soutěží o korunku Miss Farmacie s podporou deseti farmaceutických firem Abena, Apotex, Berlin-Chemie, Boehringer Ingelheim, Hemax, Krka, Maxis, Team4You, Valosun, Walmark. Generálním partnerem je společnost Reckitt Benckiser Healthcare. Dalšími partnery tohoto projektu mimo jiné jsou: Renocar, Party lite, Hanák, Natour, Nikolas Tours, Šenýr, Chateau Lednice a další.

Podobnou zkušenost má i Iveta Šablaturová, vedoucí laborantka z lékárny Dr. Maxe v Ostravě-Třebovicích. Sympatická tmavovláska, která sice bydlí v Ostravě, původem je ale z Novojičínska, konkrétně z Jistebníku. Stejně jako i další soutěžící Pavlína Murcková z Kopřivnice, která trojlístek finalistek z Moravskoslezského kraje uzavírá.

Kromě zmíněných dívek se v Ostravě v rámci společenského večera pořádaného společností Angis, která byla zároveň také pořadatelem dvoudenní odborné konference, představily finalistky z jiných krajů, a to Lucie Pilková z Brna, Zuzana Machová z Moravského Krumlova, Pavlína Slavíková z Jezeřan Maršovic a Michaela Koldová z Lipnice nad Sázavou.

Všech deset půvabných lékárnic se o korunku a titul první Miss farmacie ČR utká v sobotu 30. listopadu v brněnském hotelu Voroněž. Nepůjde ale o typickou volbu královny krásy, jakou nabízí většina podobných soutěží.

Organizátoři slibují velkolepou show s pestrým programem. Součástí galavečera bude i farmaceutický ples s bohatým rautem, který doplní výběr přívlastkových vín.

K tanci a poslechu bude hrát Big Band Josefa Hlavsy, chybět nebude ani překvapení večera.

Krásné lékárnice, finalistky Miss Farmacie svou přítomností zkrášlily i společenský večer dvoudenní odborné konference farmaceutických asistentů a lékárníků v hotelu Clarion, kterou pořádala společnost Angis plus.

V porotě mimo jiné zasedne Monika Žídková Miss České republiky a Miss Europe, Jolana Voldánová držitelka cen TÝTÝ, Martin Procházka olympijský vítěz z Nagana a další.

V tuto chvíli ještě stále můžete ovlivnit volbu Miss sympatie Angis revue, a to prostřednictvím webových stránek www.missfarmacie.cz. Hlasovat můžete do 30. října 2013.

Hlasujte o vítězce Miss sympatie Angis revue a vyhrajte. V měsíci listopadu proběhne losování o zapůjčení vozu MINI COOPER.

NEPŘEHLÉDNĚTE: SOUTĚŽ PRO ČTENÁŘE DENÍKU

VYHRAJTE BALÍČEK S PŘEKVAPENÍMDeník společně s organizátory MISS FARMACIE ČR připravil pro čtenáře soutěž o tři farmaceutické balíčky s překvapením. Dárky do soutěže věnovala firma Abena, výrobce zdravotních a hygienických pomůcek (výhradní distributor ostravská firma Untraco) a Maxis - největší český výrobce zdravotních kompresivních punčoch.

Stačí odpovědět na otázku: Kdo bude moderovat galavečer Miss Farmacie ČR 30. listopadu 2013 v Brně?
My jen napovíme, že odpověď najdete na stránkách www.missfarmacie.cz.

Správnou odpověď společně se jménem, adresou a telefonním číslem zasílejte na e-mailovou adresu: web.msdenik@denik.cz do konce září – do pondělní půlnoci 30. září 2013. Heslo: MISS FARMACIE.

Z došlých odpovědí vylosujeme tři z vás, kteří od nás dostanou balíček s překvapením.