„Dokážeme simulovat podmínky kteréhokoliv dne v roce. Jsou tady zkrápěné plochy, smyková deska. Když ale sněží, nebo prší, jako dnes, je to proti nám. Povrch je jednolitý, potřebovali bychom krásné slunečné počasí,“ uvedl ředitel Centra bezpečné jízdy Dalimil Frič. Přestože pořadatele akce počasí zaskočilo, program naplánované akce se nezměnil.

Návštěvníky čekaly ukázky vybavení a práce složek Integrovaného záchranného systému, BESIP teamu nebo předvedení projektu Dopravní školička. Nechyběly ani ukázkové jízdy na polygonu, prezentace speciálních produktů Centra bezpečné jízdy – úsekového měření rychlosti vozidel. Hosté také viděli simulaci dopravní nehody kamionu s osobním autem včetně zásahu záchranářské techniky. Vše bylo doplněno expozicí motocyklů, sportovních vozidel, simulátorem F1 nebo lety vrtulníkem a dalším doprovodným programem – koncerty či módní přehlídkou sportovního oblečení.

„Počasí nás málem odradilo, ale kluci chtěli tolik jet, tak jsme tady,“ řekla Monika Neuwirthová, maminka skoro jedenáctiletých dvojčat Ondřeje a Jirky. Tátu – policistu – nechali doma hlídat nejmladšího sourozence. „Těším se na vrtulník, zatím se mi nejvíc líbil simulátor F1,“ tvrdí Ondřej. Oba chlapci by chtěli být profesionálními hasiči. Už teď chodí trénovat k dobrovolným hasičům. V sobotu si na akci vyzkoušeli dopravní školičku.