„Šest mandátů, které Nezávislí v Mariánských Horách a Hulvákách ve volbách získali, svědčí o tom, že obyvatelé nechtějí na radnici změnu. Máme dokonce o jednoho zastupitele více než v minulém období," uvedla starostka Liana Janáčková s tím, že by rádi vytvořili širší koalici, která by obvodu mohla být prospěšná.

„V současné době již máme uzavřenou dohodu s Janou Pagáčovou z KDU-ČSL a Jiřím Boháčem zvoleným za KSČM, což představuje zajištění většiny v zastupitelstvu," uvedl Patrik Hujdus, dvojka na kandidátce Nezávislých a současný radní Mariánských Hor a Hulvák. Koalice by se ale dle jeho slov mohla ještě rozrůst.

„Paní starostka Janáčková již dříve vyloučila spolupráci s Radomírem Michniakem z ODS a Tomášem Suchardou z Ostravského fóra, málo pravděpodobná je také v současném složení i spolupráce s ČSSD. Jinak se všemi ostatními nadále jednáme," dodal radní Hujdus.

To, že koalice je víceméně složena, potvrdila Deníku i Jana Pagáčová z KDU-ČSL. „Dohoda je uzavřena. Těch subjektů se do zastupitelstva dostalo mnoho. Nevím, jestli by složení koalice ještě s dalšími stranami bylo ukočírovatelné," uvedla jednička mariánskohorských lidovců.

Dva mandáty získalo v obvodu i hnutí ANO s lídrem Ivem Furmančíkem. „Do koalice s tím, že bychom byli impulz, který by zajistil většinu, nechceme," řekl Deníku Furmančík. (jm)