Tři dráhy, víceúčelové hřiště, dětské hřiště a tenisový kurt. To bude v moderním in-line areálu, který u nás nebude mít konkurenci. Dráhy dokonce budou mít jen jeden asfaltový spoj, aby bruslaři měli hladší jízdu.

Ostravané budou moci provětrat kolečka na dvouset a čtyřsetmetrovém okruhu a 1,2 kilometru dlouhé dráze.

Mezinárodní závody

Stavba sportoviště byla zahájena před koncem roku demolicí starého garážového komplexu v ulici U Cementárny.

„Bruslení je v Ostravě nesmírně populární aktivitou. Chceme tady mít areál, který by měl takové technické parametry, aby se zde mohly konat mezinárodní závody, a byl zdarma k dispozici občanům ke každodennímu používání," řekl Deníku Martin Štěpánek, náměstek primátora, s tím, že stavba probíhá podle plánovaného harmonogramu a brány mekky bruslařů by se měly otevřít v září.

„Předpokládanou cenu 65 milionů se nám ve výběrovém řízení podařilo srazit na zhruba 45 milionů korun," dodal náměstek Štěpánek.

Maminky s dětmi

Sportoviště U Cementárny bude jak pro profesionály, tak pro širokou veřejnost, maminky s dětmi, ale i pro nebruslaře. Ti se mohou vyřádit na víceúčelovém hřišti nebo tenisovém kurtu.

„V České republice vznikne první in-linová dráha s oficiálními parametry mezinárodní federace, takže se na ní budou moci konat mistrovství Evropy či mistrovství světa, s čímž do budoucna určitě počítáme," uvedl již dříve předseda Českého svazu kolečkového bruslení Michal Hrazdíra.

VIZUALIZACE: takto bude vypadat profil dráhy a okruhů pro bruslaře.