Návrh na ocenění u příležitosti Mezinárodního dne seniorů může do 30. září zaslat každý, kdo zná ve svém okolí v určité oblasti mimořádně aktivního člověka staršího 65 let, s bydlištěm na území města Ostravy, který výrazně přispívá ke zlepšení života společnosti.

V přihlášce je třeba uvést jméno, příjmení, věk, adresu bydliště, telefonický nebo e-mailový kontakt na kandidáta, zdůvodnění nominace, jméno a kontakt na předkladatele.

Město současně vyhlásilo kategorii Klub seniorů roku 2017, do které mohou občané nominovat klub, organizaci či sdružení zaměřující se na aktivizaci seniorů, a o němž se domnívají, že je svou činností zajímavý či výjimečný.

V případě nominace klubu pro seniory uveďte jeho název, adresu sídla klubu, jméno a kontakt na zástupce klubu, zdůvodnění nominace a kontakt na předkladatele.

Tipy posílejte na adresu: Redakce Ostravská radnice, Prokešovo nám. 8, 729 30 Ostrava anebo prostřednictvím e-mailu na adresu: gbalcarikova@ostrava.cz. Na obálku nebo do e-mailu připište heslo Senior roku 2017 nebo Klub seniorů 2017. 

Mezinárodní hry seniorů v Porubě.
Za seniory z Košic v Porubě nastoupili otec i teta tenistky Martiny Hingisové