VYBRAT REGION
Zavřít mapu

OBRAZEM: Na AHOL Cupu se filetoval obří tuňák

/FOTOGALERIE/ Důkladné vyleštění skleniček, odvážení surovin, čistá zástěra i bílé rukavičky. Ale také přátelská atmosféra a trochu nervozity. V tomto duchu se nesl včera devatenáctý ročník AHOL Cupu, který probíhal v Multifunkční aule Gong.

2.3.2017
SDÍLEJ:

Devatenáctý ročník AHOL Cupu se konal v Multifunkční aule Gong.Foto: Deník/Lukáš Kaboň

„Letos se soutěže, která je určena žákům základních a středních odborných gastronomických škol, zúčastnilo 116 soutěžících, a to nejen z Česka, ale také ze Slovenska a Polska," uvedla ředitelka AHOL Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství Miriam Lacinová.

Čtyři juniorské kategorie kuchaři, baristé, barmani a teatendeři se utkaly na svých stanovištích, kde účastníci plnili soutěžní zadání. Čtyřčlenné kuchařské týmy připravovaly tříchodové menu za použití králičího hřbetu s kostí, barmani měli v pětiminutovém limitu za úkol umíchat Sparkling Cocktail s použitím nealkoholického Bohemia Sektu, baristé připravovali espresso, cappuccino a volný nápoj, teatendeři určovali vybraný čaj, vařili do džbánku čaj zelený. Poslední, pátá kategorie byla určena žákům základních škol. Ti měli za úkol vyrobit z marcipánu dekoraci na dort.

Časový limit

Všichni soutěžící se museli vejít do určeného časového limitu. „U baristů a teatenderů je ten čas delší, barmani mají na přípravu pět minut. U všech se sleduje, jak se efektivně a kvalitně zhostí svého úkolu, zda předvedou práci pěknou i na pohled, zajímavou, čistou, bez hygienických nedostatků," popsal prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

Bohatý byl i doprovodný program akce. „Připravoval se zážitkový dezert inspirovaný Salvatorem Dalím nebo filetoval osmatřicetikilový tuňák, kterého do naší soutěže věnovalo Makro," uvedla tisková mluvčí škol AHOL Pavla Sztulová.

Čtěte také: Masopust skončil, začíná půst. Zdravý způsob života? Velký omyl!

Fitcentra v Ostravě: „Nabouchat" svaly a pryč? To už dávno neplatí

Prach jsi a v prach se obrátíš… Biskup Lobkowicz udílel popelec

Autor: Hana Porebská

2.3.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Fajna dílna na Hlubině nabízí prozatím tři dílny, za několik měsíců přibudou další a větší!
13

Na Hlubině vznikl ráj pro kutily

Natáčecí den nového českého televizního filmu Dukla 61 v prostorách Dolu Žofie v Orlové.
1 10

Kvůli filmařům bude uzavřena část města

O sbírku na obnovu kostela je zájem. Na spáleništi se pracuje

Pod záštitou města Třince se uskuteční benefiční akce pro obnovu kostela Božího Těla v Gutech, který se před dvěma týdny stal obětí žhářského útoku. Na místo dohlíželi strážníci městské policie a město se pustilo do bezpečnostního kácení ohořelých stromů v blízkosti spáleniště.

Nedokázal jsem si pomoci, tvrdil facebookový pedofil

Bdělost rodičů z Ostravy zachránila ani ne třináctiletou dceru před fyzickým setkáním se sexuálním zvrhlíkem. Tomu cestou na schůzku s nezletilou nasadili policisté pouta přímo na ulici.

Blondýna dál okrádá opavské restaurace, trest jí asi nehrozí

Arogantní a značně pod vlivem. Taková je podle všeho žena, která odmítá v restauracích platit

Úředníci už tuší, kdo zasvinil vodu

/FOTOGALERIE/ Žádná saponátová pěna, plovoucí výkaly a odpudivý zápach. Myslivci ze Staré Bělé neskrývají radost z lepšícího se stavu potůčku tekoucího do slepého ramene Odry ve Výškovicích. Méně nadšeni však budou ti, kteří do něj odpady vypouštěli!

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení