„Musel jsem s ním svést velký boj, který trval tři čtvrtě hodiny. Měl obrovskou sílu. Když jsem sumce z vody vytáhl, pochopil jsem proč," líčí Jan Famfulík a doplňuje, že téměř dvoumetrový sumec je zatím jeho největší a pravděpodobně životní rybářský úlovek.

Přečtěte si také: V sítích rybářů v Ostravě-Pustkovci uvízla piraňa

Obří sumec

V pivovaru je pravidlem, že menší vylovené kusy pouštějí zpátky do vody. Chycený sumec měl ale špatnou pověst, takže skončil na talířích zaměstnanců, kteří se zúčastnili speciální rybí hostiny.

„Vědělo se, že nám jeden ze sumců požírá kapry a je asi větší. Proto bylo předem rozhodnuto, že pokud na velkého sumce narazíme, do vody ho již nepustíme, abychom dovolili přežít jiným rybám," vysvětluje šťastný rybář.

Rybník v Ostravaru vznikl už při budování pivovaru na přelomu let 1897 a 1898. Vzhledem k tehdejší neexistenci technologie chlazení ho Ostravar používal k výrobě ledu. Později se z něj stala technická a protipožární nádrž.

„Naši zaměstnanci v minulosti nasadili do rybníka nejrůznější ryby. Mimo jiné také kapry a sumce. Čas od času provedeme jejich výlov. To, že máme v našem rybníce rybu s parametry žraloka, nikdo z nás netušil," konstatoval Jaroslav Kozelský z Ostravaru s tím, že sumec měl přibližně třicet let.

Chtěli byste se také pochlubit svými rybářskými úlovky? Nebo byste rádi zveřejnili tipy na to, kde se v našem kraji konají výlovy? Posílejte nám své rybářské příspěvky na e-mailovou adresu martin.pleva@denik.cz a my je rádi zveřejníme.