Zasahují v terénu, odchytávají toulavá zvířata a nabízejí je k adopci. Případně se o ně sami starají. Každý z členů jich má doma několik. Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat je nezisková organizace, jejíž členové pomáhají ve svém volném čase a jsou často odkázáni na příspěvky a dary lidí.

Prostředky na nákup granulí, léků či dek získávají také díky prodeji drobných charitativních předmětů. A právě ty neznámý zloděj na konci minulého týdne ukradl ze sklepa jedné z členek, kde je měl spolek uskladněné.

Ukradené věci.
Policisté dopadli zloděje, který ruské kapele v Ostravě ukradl auto s aparaturou

„Na naše poměry nám vznikla poměrně velká škoda. Není nám však jasné, co budou zloději dělat s 15 vařečkami s myšičkou nebo s dřevěnými klíčenkami s pejskem a kočičkou,“ nestačí se divit členové spolku. Spoustu cennějších a dražších věcí přitom zloděj nechal nedotčených.

OBAVY Z PRODEJE

Policie krádež s tímto popisem, která se stala v noci ze čtvrtku na pátek, potvrdila.

„Zatím neznámý pachatel překonal vstupní dveře domu v Moravské Ostravě a poté i zajištění sklepní kóje, z níž odcizil hrníčky, misky, vařečky a další předměty,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Pokorná, podle níž vznikla znalcem neposouzená škoda kolem 6,5 tisíce korun.

Spolek se obává, že předměty v brzké době bude chtít zloděj nabízet k prodeji ve větším množství a za sníženou cenu. Zřejmě v okolí Mariánských Hor či Vítkovic.

„Jde o předměty na zakázku vyrobené Charitou Krnov, případně našimi podporovateli, tedy nic běžně dostupného,“ informuje spolek na svých facebookových stránkách a nabádá lidi k ostražitosti. Zároveň se omlouvá, že v příštích dnech na prodejních akcích lidé uvidí výrazně omezenou nabídku.

Miss Babča 2018 v KD Akord v Ostravě-Zábřehu.
Miss Babča z Ostravy vrstevnicím vzkazuje: Nezahrabávejte se u obrazovek!