Když jsme se na „silniční inventuru" vydávali loni, hopsali jsme jako starý trabant. Tu plyn, tu brzda, tu plyn, tu brzda.

Byť i pro letošek bude na silnicích ještě jistojistě veselo, nervy zatím pocuchané nemáme. Výsledek? Ostrava je sjízdná.

Dům v Polance, ve kterém byla nalezena zavražděná šestadvacetiletá žena.
Vyšetřování brutální vraždy v Polance pokračuje. Policie se obrátila na taxikáře

Na staré a nevyhovující mosty v Plzeňské ulici na Jihu zatím nadávají spíše cestující ve veřejné dopravě. Řidiči v dopravní špičce si zde ale asi také pískat nebudou. Provoz svedený v každém směru do jednoho jízdního pruhu a xkrát regulovaná rychlost dokážou vykouzlit pěknou „husťárnu" i krátce před polednem.

Bez komplikací je to nedlouho poté i v Porubě. V podstatě každé druhé auto jedoucí po Opavské ulici od Globusu sice bliká a chystá se odbočovat k fakultní nemocnici, po podivných manévrech ale pokračuje dál. Tudy cesta nevede.

Avizovanou objízdnou trasu vedenou po Bílovecké však řidiči nevyužívají. Při prvních příležitostech mizí ve vedlejších porubských uličkách a „klestí" si cestu k Hlavní třídě. Kam dál, ví jen Bůh. V konečném důsledku jsme tak jediní poctivci na objízdné Bílovecké my sami. Ve špičce, to už bude jiná…

Katedrála Božského Spasitele. Ilustrační foto.
U katedrály bude o víkendech parkování zdarma

V Rudné ulici už řidiči s plynulým průjezdem ani moc nepočítají, tudíž je zde nemá co zaskočit. Co však ano, to je velké množství opravdu drobných a možná i chvilkových uzavírek napříč městem. Ty ale plynulosti provozu nijak nebrání. Na rozdíl od situace, která brzy nastane v Českobratrské ulici v srdci metropole.

Za necelé dva týdny se z centra na most Pionýrů nedostane jediné auto, a až k tomu od poloviny května přibude rekonstrukce téže ulice už od křižovatky s Nádražní (pro kterou se dopravní omezení právě připravují), bude ještě pěkně veselo. Takže vítej, jaro!

Kdy a co se v Ostravě rekonstruuje?

V SOUČASNOSTIdo 15. dubna: ulice 17. listopadu
do 31. května: Opavská ulice u Globusu
do 31. srpna: most přes Odru v Rudné ulici
do 4. září: Havlíčkovo nábřeží
do 30. listopadu: mosty v Plzeňské ulici
do 1. prosince: estakáda Českobratrské ulice
do 31. prosince: mosty v Rudné ulici v Porubě

PŘIPRAVUJE SEod května: Českobratrská ulice (Nádražní Sokolská)
o letních prázdninách: Koblovská ulice
termín neznámý: průtah Dolní Lhotou

TADY BYLA TELEVIZE. Na místě, kde visel televizor, je nyní pouze cedule.
Zloděj ukradl z ostravské porodnice televizor. Loni to byly i varhany