12. školní ples s hudbou skupiny Paradox. Tím již dnes začíná v této městské části Ostravy bálová sezona.

„ZŠ Heleny Salichové si ho udělá jako obvykle ve svých prostorách. Bývá pro 150 až 180 lidí," říká starosta s tím, že až na výjimky se polanecké plesy jinak konají v místním Dělnickém domě nebo sále restaurace U Dluhošů. Vinařský ples, Pionýrský ples skupiny Ještěr Svinov. Tak vypadá nabídka na příští víkend.

„Ale už je dosti omezená. Vinařský, jenž patří k novým plesům, je totiž beznadějně vyprodaný. O bály je v naší obci zájem, kapacita 300 lidí bývá bez problémů naplněna," říká starosta. Sousedský ples, Ples sportovců (pořádaný volejbalisty). Ty budou poslední lednový víkend.

„Naopak první únorový víkend se sejdou v pátek i v sobotu bály vždy dva," upozorňuje starosta. V.I.P. ples (oblíbená novinka) a Myslivecký večírek se uskuteční v Dělnickém domě. Chovatelé a zahrádkáři společně a po nich lidovci se zase pobaví U Dluhošů.

Obecní ples bude mít 10. února už čtyřiadvacátý ročník. Maškarní ples se uskuteční den nato, připravuje ho pro děti mateřská škola. A další plesy a bály na obyvatele Polanky ještě čekají.

Přečtěte si také: Pionýrský, hasičský, retro… Sezóna plesů a bálů začala