Podle informací Deníku jsou ale i na podzim tohoto roku naplánovány nové rekonstrukce. „Přestože si jsme vědomi, že řidiče letos trápíme, chtěli bychom ještě na podzim tohoto roku využít investic, které byly uvolněny, a opravit a zrekonstruovat ještě další úseky silnic," řekl náměstek pro dopravu Ivo Hařovský a prozradil, že všechny tři akce by se měly týkat jižního města. „Kraj poskytl investice na opravu ulice Plzeňské. Tady se bude měnit povrch v úseku od Ferony po sjezd na ulici Rudnou. Půjde o takzvaný bezhlučný asfalt, který v oblasti domkové zástavby i obytných domů uleví od nadměrného hluku, který se oproti stávajícímu stavu sníží o zhruba třicet procent. V rámci projektu se vymění povrch i na sjezdu z Plzeňské na Výškovickou ulici," vysvětlil Ivo Hařovský.

Stavbu provádí Správa silnic Moravskoslezského kraje (SSMK). „Na silnici Plzeňská bude provedeno protihlukové opatření, které spočívá v položení obrusné vrstvy ve formě speciálního tenkovrstvého protihlukového asfaltového koberce, jedná se o jiné složení živičné směsi oproti klasickým povrchům. Stavební práce budou prováděny za částečné uzavírky, pouze rampa ulice Plzeňská na ulici Výškovickou bude po celou doby výstavby plně uzavřena a doprava bude vedena po vyznačených objízdných trasách. Předpokládané ukončení je plánováno na konec září. Finanční náklady jsou ve výši 16 a půl milionu korun," vysvětlila mluvčí SSMK Šárka Vlčková.

Podle Městského obvodu Ostrava-Jih ale v lokalitě stížnosti na zvýšenou hlučnost nezaznamenali. „Přestože konkrétní problémy nám lidé nezasílají, tak investici pro odhlučnění v obvodě vítáme," podotkl starosta Ostravy-Jihu Martin Bednář.

Další oprava se dotkne ulice Dr. Martínka. „Ve směru od kruhového objezdu směrem na ulici Místeckou chceme položit živičný povrch. Tato investice si vyžádá přibližně 15 milionů korun," vysvětlil náměstek Ivo Hařovský.

Poslední akcí by měla být oprava rampy mezi ulicí Závodní a Plzeňskou, tady by pak měla být doprava omezena pouze o víkendech.