Policisté proto nechtějí nic ponechat náhodě a na zápas se připravují. „Chystáme standardní opatření a budeme reagovat na aktuální vývoj," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Výtržnosti, které se na Bazalech odehrály letos v březnu během zápasu Baníku se Spartou, by se již opakovat neměly. Vedení Baníku Ostrava po dohodě s Fotbalovou asociací České republiky udělalo přímo na stadionu úpravy, který by násilnostem měly zabránit. V souvislosti s březnovým utkáním již padlo osmnáct obvinění, další by mohly následovat. Policisté zkoumali obrazové záznamy a k dispozici mají záběry podezřelých osob, které však zatím neidentifikovali.

Někteří ze zadržených chuligánů projevili lítost. Jedním z nich je pětadvacetiletý muž, který vytrhl sedačky a házel je po policistech. Při výslechu prohlásil, že lituje toho, co udělal. Prý v opilosti nezvládl svůj vztek. Údajně ho rozlítil zákrok policistů.

Proti výtržníkům, kteří se během přestávky fotbalového zápasu snažili vniknout do sektoru hostí, museli zasáhnout těžkooděnci. Ti na rozehnání násilníků mimo jiné použili slzný plyn. Při zákroku bylo zraněno jedenáct policistů.