Kytarový den bude setkáním všech, koho zajímá hra na kytaru, ať už aktivně nebo pasivně. Guitar Session začne v 10 hodin, konzervatoř ale bude otevřena už od 9 hodin, takže ti, kdo budou chtít v rámci akce vystoupit, budou moci využít k rozehrávce školní učebny. Účastníci mohou hrát na libovolný druh kytary (klasickou, akustickou, či elektrickou), nebo v jakémkoliv spojení kytary s jinými nástroji, zpěvem či nahraným podkladem.

„Repertoár není žánrově omezen," upřesňuje kytarista, skladatel a hudební pedagog Vladislav Petrášek, který Guitar Session organizuje. „Vlastní skladby nebo improvizace vítáme, s experimenty a netradičními přístupy počítáme."

Podle zájmu účastníků bude připraven doplňkový program, který by měla tvořit diskuse na vybrané téma z oblasti hry na kytaru. Přihlášky by měli zájemci o účast zaslat do 15. února na adresu: ladislavpetrasek@seznam.cz, přihláška musí obsahovat jméno a příjmení, datum narození, adresu školy a repertoár (jméno autora, název skladby a její délku v minutách). Podle přijatých přihlášek vznikne přesný program celého koncertního dne. Vstup pro účinkující i posluchače je volný.