Přístřešek u Elektry byl součástí projektu rekonstrukce Nádražní ulice, ovšem v roce 2015 jej město zrušilo, protože se mu nelíbil jeho zastaralý design. V moderním provedení jej proto nyní připravuje společnost mmcité a lidem kromě ochrany před deštěm a posezení bude nabízet také dostupný wi-fi signál z nedaleké pobočky Ostravského informačního systému Elektra.

Podle slov primátora Tomáše Macury se uvažuje také o jakémsi informačním panelu. Přístřešek by měl lidem sloužit podle optimistických předpokladů města od června.

Podívejte se: Nové lampy mají zvýšit bezpečnost v sadu Boženy Němcové

Lidé se na redakci Deníku obracejí také s dotazy o mobiliář na dalších zastávkách rekonstruované ulice.

„Přístřešky a lavičky by zde byly velmi potřebné," postěžovala si Libuše Moritová. Na zbylé zastávky rekonstruovaného úseku město přístřešky zřejmě neplánuje, laviček se ale lidé do budoucna dočkají.

„Souhlasím, že sem patří, a rád bych je zde viděl. Prvně ovšem chceme vybrat moderní designovou řadu, abychom vybavení po čase hned nepředělávali. Mám totiž ambici kompletně vyměnit městský mobiliář. Začneme samozřejmě v centru, památkových zónách a frekventovaných úsecích," uvedl Macura. 

Čtěte také: Ostravský kahan dneška, odkaz na Ostravu i hornickou minulost 

Nové ostravské tramvaje od Stadleru budou mít štíhlejší design. Líbí se vám?