Kdo má odrůst, k tomu nepřijde Ježíšek. Takové heslo razí vlasové studio Karin ve Dvořákově ulici v centru Ostravy. Před Vánocemi je o barvení, melíry a nové střihy podle jeho majitelky Karin Dluhošové největší zájem.

„Před svátky se k nám objednávají i zákazníci, kteří běžně přes rok nechodí," řekla a doplnila, že ve velké míře přibývá pánských klientů. Letos se studio Karin stalo opět sběrným místem dárků pro dětský domov Srdce v Karviné. „Od dětí jsme dostali seznam dárků, které by si přály a naši zákazníci i my jsme se jej snažili obstarat. Včera odpoledne tak do Karviné putovalo 52 balíčků," upřesnila Karin Dluhošová.

Téměř bez šance je to v martinovském kadeřnictví ByTheWay, jeho celý tým tvoří pouze muži kadeřníci. „Běžně máme obsazeno na měsíc a půl dopředu. Třeba já normálně pracuji od sedmi do desíti večer, teď se ale setkávám se zákaznicemi, které mě prosí, abych zůstal do jedenácti. Celkově je na nás před Vánocemi kladený větší tlak. Dámy teď nejčastěji chodí na dobarvení," uvedl kadeřník Martin Grubr s tím, že jejich salon se bude stěhovat blíže ostravskému centru, a to na Mariánské náměstí.

Bez objednávky je možné ještě vyrazit třeba do OTEcentra v Sokolovské ulici v Ostravě-Porubě, kde má kadeřnictví i Vladimíra Kolečková. „Poptávka po našich službách každý rok před Vánocemi roste, prozatím ale stíháme i neobjednané klienty," upozornila kadeřnice. Napilno má i Gabriela Vaškorová ze salonu K-mystik v Reální ulici, která dělá nehtovou modeláž a normálně pracuje od devíti ráno do odpoledne.

„Musím říct, že je to teď před Vánocemi úplné bláznovství. Chodím i na půl šestou ráno a pracuji do osmi devíti večer, abych stihla vyhovět všem klientkám. To, že se blíží svátky, je poznat také na zdobení nehtů. Slečny a paní si nechávají malovat různé vánoční motivy," řekla Deníku Gabriela Vaškorová.