Střední školu si sem přišla vybrat například Veronika Schaffelhoferová ze Základní školy Matiční. Zatím je její favoritkou Střední průmyslová škola v Ostravě-Vítkovicích.

„Vybrala jsem si obor ekonomika a podnikání, protože mě baví matematika. Dozvěděla jsem se na veletrhu spoustu informací o přijímacích zkouškách i o tom, co se na škole budu učit,“ řekla školačka. Její kamarádky Martina Lukášová a Šárka Ambrosová mají už o výběru střední školy také jasno. Obě chtějí studovat na Střední škole profesora Zdeňka Matějčka v Porubě. Každá však jiný obor.

„Ráda bych pomáhala lidem, proto jsem si vybrala obor sociální činnost. Pak bych chtěla pokračovat na vysoké škole právní a jednou bych se chtěla věnovat sociálnímu právu,“ pochlubila se se svými plány Lukášová. Šárka Ambrosová by zase ráda studovala hotelnictví a turismus a jednou se uplatnila třeba na recepci zahraničního hotelu.

Mezi prezentovanými studijními obory bylo vedle těch běžných také několik velmi zajímavých, jako například knihař, rybář, varhaník nebo také aplikovaná kybernetika. Studovat se dá v Hradci-Králové a mnohé návštěvníky veletrhu zaujala. „Je to zajímavé, ale podle všeho také hodně náročné studium. Rád bych něco podobného vyzkoušel,“ tvrdil Matěj Kopecký z Frýdku-Místku.

Na ostravském výstavišti probíhala ve stejném čase také další výstava nazvaná Kouzlo zdraví jinak. Zájemci se mohli dozvědět novinky v oblasti péče o zdraví a krásu.