Místo starých garáží, náletové zeleně a neudržovaného placu budou mít Ostravané k dispozici nové víceúčelové hřiště. Město otevírá ve Vítkovicích naproti Feroně in-line areál v rámci projektu Integrovaného plánu rozvoje města (IPRM) Budoucnost Vítkovic.

„Úkolem projektu IPRM je navracet vyloučené lokality a zničená území zpátky do života. Což se nám, myslím si, v této chvíli daří," přiblížil náměstek primátora Martin Štěpánek.

Ozdobou sportovního areálu budou tři inlajnové dráhy, dvě z nich jsou sportovní na 200 a 400 metrů a jedna je rekreační, na 1200 metrů. Návštěvníkům poslouží půjčovna bruslí a využít mohou víceúčelové, dětské i travnaté hřiště. „Areál je vhodný zejména pro rodiny s dětmi, které se tam mohou na uzavřených okruzích bez nebezpečí srážky s cyklisty učit bruslit. Na větším okruhu si mohou zajezdit zase ti zdatnější," popsal náměstek Štěpánek.

Areál bude volně přístupný

„Nebude se platit žádné vstupné. Pouze zázemí bude mít své otevírací hodiny. Sportoviště bude otevřeno denně v zimním období od 8 do 17 hodin a v letních měsících od 9 do 21 hodin," sdělil náměstek primátora s tím, že v zimě mohou dráhy stejně dobře posloužit běžkařům.

Celkové náklady dosáhly výše 42 milionů korun. Většinu částky pokryla dotace Evropské unie. „Dbali jsme na to, aby sportovní dráhy měly nejvyšší certifikaci. Lidé se mohou těšit na exhibiční závody při slavnostním otevření. V blízké budoucnosti by se zde měla jezdit mistrovství republiky i světové poháry. Tento areál nemá obdoby v České republice ani ve střední Evropě," dodal Martin Štěpánek. Správcem areálu je společnost Sareza.

Program sobotního slavnostního otevření

14.00- slavnostní otevření a představení areálu
14.30- exhibiční závod širšího výběru ČR
15.10- zahájení zábavného programu pro veřejnost včetně dovednostních soutěží, závodů pro děti, školy bruslení a lezeckých stěn
16.30 - hodin exhibiční závod širšího výběru ČR
18.00- oficiální ukončení