Už jen týden zbývá do okamžiku, kdy si celé Česko zazpívá koledy s Deníkem.

Vše vypukne 14. prosince v 18 hodin na mnoha místech naší vlasti. V čase adventním zapomeneme na předvánoční shon a ponoříme se alespoň na chvíli do pravého duchovního kouzla Vánoc prostřednictví nádherných koled, které se dědí z generace na generaci jako poselstvím nejkrásnějších svátků na sklonku každého roku.

V moravskoslezské metropoli se sejdeme nejenom na Masarykově náměstí, kde si s námi přímo na pódiu zazpívá například cimbálová muzika Iršava, ale i mnozí další.

Ale koledy s Deníkem si rádi zazpívají také na Alšově náměstí v Ostravě-Porubě na tamním vánočním jarmarku. S dětmi ze Základní školy Bulharská si je zazpívá skutečně skvělý muzikálový zpěvák Tomáš Savka, jemuž se Ostrava v poslední době stala druhým domovem.

Na programu bude šest koled Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody, Pásli ovce Valaši a Vánoce, Vánoce přicházejí. Texty koled umět nemusíte. Zajistěte si právě 14. prosince kterýkoliv z regionálních Deníků v Moravskoslezském kraji, v němž najdete vložený zpěvníček. Už v minulosti zpívali s námi v Ostravě známé umělecké osobnosti, jako například Jarek Nohavica či Martin Chodúr, ale i mnozí další. Zpěv koled, vůně jehličí a punče už tradičně k předvánoční atmosféře neodmyslitelně patří. 

Více o akci - včetně mapy, kde se bude zpívat letos - najdete zde.