Kdepak! Ani ne během čtyřiadvaceti hodin se na zdech objevily slaboduché čmáranice a pochybné nápisy.

„Ubohost! Je nám to líto… Co jsme mohli v této lokalitě čekat?" překřikovaly se děti, jež se v pátek vydaly zastávku zkontrolovat. Učitelka Petra Nosková se zmohla na povzdechnutí, že vandalové dali školákům opravdu špatný příklad.

„Jak máme k něčemu ty děti motivovat, když někdo další poničí výsledky jejich úsilí," řekla s tím, že pokreslení neunikla ani zastávka v opačném směru renovovaná žáky Gymnázia Hello. A to se děti chystaly obě vyzdobit ještě vlastní tematikou. Na rozdíl od vandalů k tomu měly ochotné svolení z obecního úřadu. 

72 HODIN DOBROVOLNICTVÍ Autobusové zastávky Oblouk uklidili a vymalovali žáci Gymnázia, ZŠ a MŠ Hello v rámci projektu 72 hodin. Ten probíhá od čtvrtka do zítřka po celé republice a jeho náplní jsou aktivity pomáhající druhým, okolí či životnímu prostředí. Výsledkem má být spousta úsměvů, radosti a dobrého pocitu z vykonané práce. V Ostravě se kromě zvelebování zastávek uklízelo okolí řek Lučiny a Ostravice, hrálo se seniory, stavěly krmítka pro ptáky, dělal pořádek v přírodě či udržovala dětská klubovna.