VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoce v hotelu: klasika i kulinářské zážitky

Ostrava - Smažený kapr, bramborový salát, cukroví a čekání na Ježíška. Tak tráví Štědrý den většina lidí. Kdo si ale ten letošní chtěl zpestřit, mohl vyrazit do některého z ostravských hotelů nebo restaurace na speciální vánoční menu.

27.12.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační obrázekFoto: Hradecký deník

Domácí paštika z kapra se zeleninovou sedlinou a kousky uzeného lososa, podávaná ve vánoční remuládě s kysanou smetanou a limetkovým želé z Moselského ryzlinku nebo dančí filé v perníkové omáčce s červeným vínem, bramborovými kroketami, piškotovým knedlíkem s rozmarýnem a brusinkami v pečeném jablíčku. To jsou jen některé kulinářské speciality, které jste na Štědrý den mohli ochutnat v ostravském hotelu Mamaison Imperial.

„Vánoční menu je u nás už tradicí a každoročně míváme na Štědrý den plno. Zájemci si místa rezervují už dlouho dopředu. Menu má několik chodů a hosté si mohou vybrat z několika jídel. Snažíme se, aby součástí nabídky bylo něco tradičního, ale i opravdové delikatesy,“ uvedla manažerka hotelu Mamaison Imperial Klára Daňková.

V pizzerii a music clubu Marná Sláva v Porubě přichystali na čtyřiadvacátý prosinec Štědrovečerní party. „Akci jsme pořádali už sedmým rokem. Vždycky přiláká hodně lidí. Napřed se doma s rodinou navečeří, rozdají si dárečky a pak se přijdou pobavit k nám,“ řekla Lucie Strachotová, která v podniku obsluhuje. Doplnila, že návštěvníky čekala karaoke show s hudbou z 80. a 90. let a nechybělo ani vánoční cukroví.

Do hotelu Park Inn jste mohli zajít na štědrovečerní klasiku – smaženého kapra a bramborový salát. „Loni a předloni jsme nabízeli vánoční menu o několika chodech, letos jsme od toho kvůli malé poptávce upustili,“ zmínil Michael Seifert, provozní manažer hotelu Park Inn.

Součástí vánočního menu v Clarion Congress hotelu byl například krém z candáta s bílými krutonky, lanýžovým olejem nebo filátka z kapra v sezamovém závoji a domácí bramborový salát. „Hostům jsme nabídli také překvapení šéfkuchaře – takzvané Amouse bouche. Je to něco jako jednohubka, malý kousek jídla, který vám dá jasnou představu o stylu šéfkuchaře,“ vysvětlil vedoucí provozního oddělení Václav Střílka.

Průměrná cena vánočních menu v ostravských hotelech se pohybuje od pěti set do tisíce korun. Většina lidí, které jsme v centru Ostravy oslovili, dala přednost vánoční pohodě v teple domova. „S manželkou jsme pořád v práci, tak jsme se těšili, že budeme aspoň chvíli doma a užijeme si pohody,“ konstatoval Martin Kadlec z Hrabůvky.

Všechny články k letošním Vánocům ČTĚTE ZDE!

Autor: Tereza Krumpholzová

27.12.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Deník - Naši prvňáci

Tento týden představíme školáky z ostravských ZŠ Ukrajinská a Na Mlýnici

Ilustrační foto

Laser ukázal, že firma šetřila na asfaltu. Silnici zřejmě opraví znovu

Superdebata Deníku: ptejte se Babiše a dalších lídrů

Pokud chcete ještě něco vědět před volbami od kandidujících stran, máte šanci se zeptat právě teď. Deník ji vašim jménem položí už ve čtvrtek 19. října, tedy den před parlamentními volbami, desítce lídrů politických stran při závěrečné předvolební debatě v sídle listu.

VOLEBNÍ GULÁŠ: Babiš do Ostravy nepřijel aneb Malé politické faux-pas s úsměvem

Volební dvojka regionální TOP 09 dorazila v pondělí na porubské Alšovo náměstí dříve, než moravskoslezští lídři hnutí ANO, které zde pořádalo setkání s občany.

VOLEBNÍ GULÁŠ: Komunisté z 36 kandidátů vysílají „do boje“ hned 11 žen

Do Ostravy na závěrečný tiskový brífink KSČM nedorazil předseda Ústředního výboru (ÚV) Vojtěch Filip ani jednička krajské kandidátky Leo Luzar. Právě na návrh komunistů se totiž v pondělí konalo mimořádně zasedání poslanců v otázce lithia, respektive umožnění dobývání dobývání této rudy na Cínovci prospektory z Austrálie.

Po tragické nehodě zůstávají Dlouhé stráně mimo provoz

Těžkým technickým ořiškem zůstává vyproštění havarovaného jeřábu z dolní nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení