Není tomu tak dávno, co město udělalo pauzu v pořádání vánočního bruslení pro veřejnost. Pak se ale kluziště vrátilo a letos už pátým rokem vyrůstá na Masarykově náměstí jako projekt sportovního a rekreačního zařízení Sareza.

Je zřejmé, že všechny ročníky slavily úspěch u široké veřejnosti. „Návštěvnost čtvrtého ročníku se vyšplhala na 17 tisíc lidí a každým rokem se toto číslo zvyšuje, což dokazuje velkou oblíbenost této atrakce," uvedla tisková mluvčí 
Sarezy Hana Ryšánková.

Zahájení s maskotem

Návštěvníci se mohou těšit na velkolepé zahájení s maskotem, během kterého se 
29. listopadu 2014 projedou historickou tramvají. Ledová plocha pak bude otevřena denně, včetně víkendů a svátků, od 10 do 20 hodin, a to až do 4. ledna 2015.

„V programu nebudou chybět diskotéky na ledě, hokejové a krasobruslařské exhibice, soutěže s mediálními partnery a náš maskot, tučňák Rudolf, bude na všechno bedlivě dohlížet," nastínila nadcházející akce na ledě Hana Ryšánková.

Prozradila také, že letos budou pro návštěvníky připraveny novinky, mezi které patří například obrazovka o rozměrech tři krát pět metrů. „Další překvapení ale odhalíme postupně," dodala.

Lidé si na Masarykově náměstí zabruslí opět zadarmo. V rámci areálu je pak sociální zařízení, šatna či půjčovna bruslí a pomocných tučňáků. Za šatnu je poplatek 30 korun, za půjčení bruslí pak 70 korun, lidé ale musí počítat i se zálohou na ně ve výši 500 korun.

Bruslení s Mikulášem

Zdá se však, že popularita tohoto kluziště není nekonečná, letos totiž vzniká konkurenční ledová plocha připravena obchodním centrem Forum Nová Karolina. Ice Arena je umístěna vedle nákupního střediska a její slavnostní otevření proběhlo už v sobotu 22. listopadu 2014 ve večerních hodinách.

I na tomto ledě pod širým nebem slibují organizátoři pestrou škálu akcí. „V připraveném doprovodném programu je prosincové bruslení s Mikulášem anebo pravidelné víkendové bruslení s regionálními rádii," uvedla marketingová koordinátorka Nové Karoliny Šárka Kreissová.

Bruslit se bude do 31. ledna 2015. Běžná otevírací doba bude přes týden od 15 do 19 hodin, o víkendech bude plocha otevřena už od 12 hodin. Ve speciálních časech bude areál otevřen během svátků a víkendových bruslení s rádii. Je zde ale symbolické vstupné 20 korun.

Pokud si lidé chtějí půjčit brusle, mají to pak zdarma. Výtěžek z akce půjde na podporu neziskových a charitativních organizací, konkrétně hospiců svatého Lukáše a svatého Kryštofa.

„Doufáme, že u nás budou lidé s chutí a v příjemné atmosféře nejen nakupovat, ale taky relaxovat, sportovat a soutěžit," zakončil marketingový manažer obchodního centra Tomáš Lučan. Už teď je však z ohlasu veřejnosti jasné, že obě ledové plochy budou u lidí oblíbené.

Eva Urbančíková