Počítá se s devětatřiceti prodejními místy s tradičním vánočním zbožím, například jmelím, baňkami, adventními věnci, svíčkami, medovinou, trdelníky nebo punčem. Trhy budou probíhat denně od 28. listopadu do 23. prosince v době od 10 do 19 hodin.

Vánoce se blíží. Na Masarykově náměstí v centru Ostravy začala o víkendu instalace stánků na vánoční trhy.„Denně budou mít návštěvníci možnost se seznámit s ukázkami práce řemeslníků, v odpoledních hodinách se na pódiu vystřídají pěvecké a folklorní soubory, písničkáři, swingové a jazzové kapely, velké hudební orchestry i interpreti české populární hudby," uvedla mluvčí městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jana Pondělíčková s tím, že stejně jako v minulých letech se mohou lidé těšit i na vánoční kluziště, betlém, zvířátka, Ježíškovu poštu, historický kolotoč, jízdy vláčkem nebo projížďky na velbloudovi.

„Vánočními trhy ožije i Kuří rynek, kde nebudou chybět dobové hry a výtvarné dílny pro děti, stánky s rybími, zabijačkovými a dalšími specialitami, středověké ruské kolo, siloměr, ledový bar, zimní kino ani přenos adventních koncertů," vyjmenovala některá lákadla Pondělíčková.

V pátek 20. listopadu ozdobí Masarykovo náměstí dvanáctimetrový smrk. O tři metry menší smrk se o den později objeví na náměstí Sv. Čecha v Ostravě-Přívoze. „Stromy dovezeme z obce Staré Hamry," řekla Pondělíčková.

Strom na Masarykově náměstí osvítí 800 světelných bodů, které umožní využití až dvanácti tisíc odstínů barev. Strom se rozzáří 29. listopadu.

„Tím budou oficiálně zahájeny letošní vánoční trhy. O sváteční atmosféru se v tento den už v 16 hodin postará muzikál Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť, v němž vystoupí členové Divadla Jiřího Myrona společně s dětským sborem. Poté, co děti vánoční strom v 17 hodin rozsvítí, se adventní podvečer rozezní vystoupením Petra Koláře s kapelou," uvedl mluvčí úřadu.

Součástí vánočních oslav v centru Ostravy bude ve středu 9. prosince tradiční akce Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem, který se již několik let těší velké oblibě. Vloni na 570 místech v Česku a deseti místech v zahraničí zpívalo koledy přes sedmdesát tisíc lidí.

Začátek je v 18 hodin  - více zde: Česko zpívá koledys Deníkem 2015

Související články: 

Vánoce v Ostravě: Zimní kino, zvěřina i ruské kolo. Je nač se těšit!

Je rozhodnuto. Podívejte se, jak bude vypadat radnice o Vánocích