Přes dvacet let čekal městský obvod Lhotka na zařízení, které by sloužilo jednak jako sportovní centrum a také jako kulturní středisko. Konečně se dočkal, a vedle fotbalového hřiště tak vyroste dvoupatrová sportovní hala.

„Citelně nám tady taková stavba chyběla. Neměli jsme kde pořádat plesy a zábavy, škole chybí tělocvična a navíc v minulém roce začal zase fungovat Sportovní klub Lhotka, který nemá zázemí. Hala pomůže i kulturnímu životu, protože jedinou velkou akcí je tradiční Honění krále a na nic jiného nemáme vyhovující prostory,“ vysvětlil starosta Josef Šrámek. Budova nahradí staré kabiny, které jsou poničené a nevyhovující. Co všechno tedy projekt obsahuje?

Podle slov starosty budou součástí komplexu čtyři kabiny na převlékání, palubová odpružená podlaha, na které se budou moci hrát všechny myslitelné sporty a bez problémů se na ní bude dát tančit během plesů.

„Dále bude k hale přidruženo parkoviště, šatny a druhé patro, kde bude možnost posedět a sledovat sportovce. Navíc si od projektu slibujeme, že oživí zdejší fotbal,“ informoval starosta Šrámek s tím, že výstavba začne bezprostředně po letošním Honění krále, které se koná 26. května. Víceúčelová sportovní hala by měla být dokončena do začátku letošní zimy.