Nové nákupní příležitosti jiného typu, než jsou v Ostravě dostupné, by mohlo podle zjištění Deníku v budoucnosti nabídnout nové nákupní centrum Outlet Arena Moravia. To by podle plánů mělo vyrůst v proluce ve Slovenské ulici v Ostravě-Přívoze mezi dálničním přivaděčem a Hlučínskou.

Jeho stavbu připravuje společnost TK development, která už v minulosti realizovala podobný záměr v Praze v podobě Fashion Arena Outlet Center.

Stavební úřad

O záměru už ví i ostravský magistrát. „Podle informací, které máme k dispozici, o stavební povolení dosud požádáno nebylo. Pro danou stavbu nebylo dosud vydáno ani územní rozhodnutí, o které ale bylo požádáno. Řízení je však v tuto chvíli přerušeno. Územní rozhodnutí v daném případě vede stavební úřad magistrátu města," vysvětlila tisková mluvčí magistrátu města Andrea Vojkovská.

Bližší informace o projektu si společnost TK Development prozatím nechává pro sebe. „Vedení společnosti TK development se nechce k projektu vyjádřit s ohledem na to, že projekt je teprve ve fázi záměru. Nicméně je umístěný v jinak velmi těžko využitelné lokalitě v katastru Ostrava-Přívoz s dobrou dopravní dostupností," uvedl za společnost Roman Vachta jen v krátkosti s tím, že ze své podstaty outletové centrum nevytváří konkurenci běžným obchodním centrům.

Značkové zboží

Fungování outletového centra je založeno na prodeji značkového zboží, jako jsou například pánské a dámské oděvy, obuv, doplňky, sportovní oblečení, dětské oblečení a nádobí s až 70 procentní slevou přímo zákazníkům. Prodejní zboží tvoří převážně nevyprodané zásoby obchodníků z předchozí sezóny, přebytky a zlevněné zboží.

Termín i cena stavby outletového centra jsou v současné době nejasné. Podle plánů, které jsou veřejně dostupné na internetu, by měl mít objekt tvar nepravidelného prstence.