„Opětovné potvrzení naší první pozice v České republice mě velmi potěšilo," vyjádřil se k umístění rektor univerzity Ivo Vondrák.

     Přečtěte si také: Nejlepší vysoká škola je v Ostravě. Báňská předběhla i Univerzitu Karlovu

„Stejně jako loni říkám, že pro nás není důležitá konkrétní pozice, ale to, že žebříček ukazuje naše dlouhodobé úsilí o intenzivní spolupráci s průmyslem, kvalitní uplatnění absolventů a excelenci ve výzkumu. To jsou věci, které nám zůstanou," dodal Ivo Vondrák.

Hodnocení, podle kterého si drží v rámci českých univerzit prvenství, se uskutečnilo v několika oblastech.

Hodnotila se například kvalita výuky, počet vyučujících na studenta, příjem instituce, příjem z průmyslu. Dalším ukazatelem byl objem výzkumu a v neposlední řadě mezinárodní působnost univerzity, to znamená počet zahraničních studentů či vyučujících. Detailní metodika hodnocení však známá není a univerzity nemají žádnou možnost hodnoticí kritéria ovlivnit.

„Přál bych si, aby se nám podařilo obhájit toto umístění i v dalších letech. Je to jedna z důležitých cest, jak oznámit světu, že i v České republice, a zejména v Ostravě, umíme poskytovat vzdělání tolik potřebným technikům, generovat vědecké výsledky a úzce spolupracovat s praxí," uzavřel rektor VŠB-TUO Ivo Vondrák.