Z opuštěné budovy v Horní ulici se stane nově opravené sídlo. Čí? To majitelé objektu zatím nechtějí říct. 

Ani obvod netuší, co se s ní stane.

„Neustálá jednání o tom, kdo v novém areálu bude sídlit, ještě nejsou u konce. Je možné, že zde vzniknou nové kanceláře, ordinace lékařů i lékárna, ale o všem se zatím jedná, proto nyní nemohu nic potvrdit," řekl Deníku Radim Fiala, jednatel společnosti RFN s.r.o., která stojí za celou přeměnou chátrající budovy.

S kompletní rekonstrukcí třípatrové budovy v Ostravě-Dubině firma začala už loni na podzim. V současné době jsou všude vyměněna okna a kromě nové fasády se opravují i vnitřní prostory.

„Majitel objektu si vše zařizuje sám. S opravami jsme začali až na podzim loňského roku a myslím si, že už v létě by celá budova mohla mít nový vzhled," sdělil jeden z pracovníků, který se podílí na opravách budovy v Horní ulici už od minulého roku. Deník jeho totožnost zná, on si však nepřál být jmenován.

Samotný Radim Fiala chce, aby objekt nadále nehyzdil své okolí, ale naopak.

„Byl bych rád, kdyby se z něj stala nová perla Dubiny," vyjádřil své přání jednatel firmy RFN s.r.o. a dodal, že budova by měla být zkolaudována do 30. září letošního roku.

Od října by tak mohla začít fungovat pro potřeby místních obyvatel.

„Kdybychom měli v jednotlivých patrech lékaře a dole třeba lékárnu, byli bychom s přítelem doslova šťastní. Snad se konečně dočkáme smysluplného využití budovy, kterou máme poblíž domu," uzavřela Pavlína Stachová, která v Dubině žije.