Volím superprezidenta

Právě vrcholí prezidentská kampaň a já jsem rád, že se nám to přes všechen balast a porodní bolesti, co nevidět narodí. První český prezident a navíc, nyní už je jisté: "Je to kluk!"

Všiml jsem si však, že oba kandidáti mají velmi podobný handicap v podobě budoucí první dámy… A byť je to u každého z nich z velmi odlišných důvodů, výsledné řešení problému však bude u obou pánů velmi složité.

Napadá mě hříšná myšlenka. Co kdyby jeden druhému po zvolení dělali garde?

Takové 5ti leté registrované partnerství !!! Myslím, že by se oba výborně doplňovali bez ohledu na to v jaké pozici ten, či onen skončí. Umím si docela dobře představit zahraniční návštěvu, při které manželé Obamovi uvítají pár Schwarzenberg-Zeman. Oba by společně fungovali, jako hodný a zlý policajt. V případě Schwarzenbergova prezidentství by Zeman sloužil usmívajícímu se a distingovanému knížeti, jako pes na vodítku s upozorněním: "Pozor kouše!"

Občas by v tlamě kousal tu nohavici, tu kus vzácného prostírání z míst kde zrovna bránil tuto zemi. V opačném případě by prezident Miloš Zeman posadil svého knížecího pejska přímo do klína paní Obamové, která by ho mohla hladit po dřímající hlavě, navazovat s ním důvěrný a přátelský vztah, zatímco by Miloš Zeman stihl vtipně dehonestoval všechny přítomné i nepřítomné. Co je však nejduležitější, Národ český, moravský a slezský by se hned v sobotu odpoledne, přesně po volbě a ohlášeném partnerství semknul v jeden šik a nebyl by tím pádem na dlouhou dobu rozetnut na knížecí a zemanské poddané.

Vše by zase fungovalo… možná… a možná i dalších 5 let… a pak na střídačku zase 5 let … a zas.

Svazkem obou pánů by vznikl na české poměry Superprezident, což by mělo i svou logiku, jelikož by byl zrozen z prezidentské Superdebaty Supermoderátora Václava Moravce stylem, kdy si vybíráme „Česko hledá Superstar".

Autoři: Radovan Šťastný a Andreas Triandafilu


CHCETE TAKÉ ZVEŘEJNIT SVŮJ NÁZOR? JE VTIPNÝ, BEZ ZBYTEČNÝCH URÁŽEK A VULGÁRNOSTÍ? POŠLETE NÁM HO NA E-MAIL BRONISLAVA.SUPIKOVA@DENIK.CZ.