Zhruba před měsícem Deník informoval čtenáře o tom, že slovenská společnost Tatry mountain resorts (TMR), která provozuje největší lyžařská střediska ve Vysokých a Nízkých Tatrách, největší slovenský aquapark a kromě toho má podíl ve společnosti provozující největší český ski areál ve Špindlerově Mlýně, uvažuje o stavbě zábavního parku v oblasti mezi Novou Karolinou a Dolní oblastí Vítkovic.

Z plánu ale sešlo. Společnost TMR se totiž nakonec dohodla s polským provozovatelem a investovat bude do Slezského zábavního parku u města Chorzów.

Deníku to včera potvrdila mluvčí TMR Zuzana Fabianová.

„Společnost se definitivně dohodla na převzetí 75 procent podílu ve Slezském zábavním parku od polské společnosti WPKiW za třicet milionů zlotých (205 milionů korun). TMR se zavazuje investovat do modernizace parku 120 milionů zlotých (800 milionů korun) v průběhu pěti let. Od 1. května 2015 začne TMR provozovat Śląskie Wesołe Miasteczko pri poľskom meste Chorzów," uvedla Zuzana Fabianová.

Předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý doplnil, že je přesvědčený, že vstupem TMR do tohoto projektu se oživí turistický ruch v regionu a otevře nová kapitola zábavních parků ve střední Evropě.

„Věřím, že právě TMR vrátí Slezskému zábavnímu parku ztracený lesk a zašlou slávu," dodal Bohuš Hlavatý.

Související článek: V Ostravě by mohl stát zábavní park za miliardu