Hučín žaluje Pščolku za údajně urážlivé výroky, které o něm pronesl v tisku. Jako odškodné požaduje milion korun. Pondělní jednání na ochranu osobnosti však zahájeno nebude. Pščolka totiž nebyl o termínu informován v zákonné třicetidenní lhůtě. A vzhledem k tomu, že trvá na tom, aby se mohl na proces důkladně připravit, musel krajský soud stanovit jiné datum.

Oba muži se u soudu sejdou až koncem června. Zda tentýž den padne rozhodnutí,není zatím jasné Hučín podal žalobu kvůli tomu, že jej policista v tisku označil za pachatele bombových útoků a za osobu s kriminální minulostí, a tím se cítí poškozen. Pščolka již dříve označil žalobu za neoprávněnou.

„Pan Pščolka se o mě v tisku, když jsem byl ve vazbě a nemohl se bránit, vyjadřoval velmi hanlivě,“ uvedl Hučín. U soudu hodlá navíc doložit, že tento vysoce postavený policista neměl po 17. listopadu 1989 v této funkci co dělat.

„Jde o žalobu zcela neoprávněnou a jsem přesvědčen, že bude zamítnuta,“ řekl již dříve Pščolka. Policista, který stál u dopadení řady nebezpečných zločinců, mimo jiné atentátníka, který v roce 1998 na tramvajové zastávce v centru Ostravy odpálil nálož, odešel před nedávnem do důchodu. Na jeho místo nastoupil od května Jaroslav Skříčil, který stál v čele olomoucké policie.

Pščolka v tisku označil Hučína za kriminálníka a podvodníka. „Pan Hučín má takovou povahu, že kdo se mu postaví, bude jeho nepřítel. Je to člověk s kriminální minulostí. Své delikty z minulosti překrucoval. Kriminální delikty vydává za protikomunistický odboj. Zamyslete se nad ním a zjistíte, že je to obyčejný podvodník,“ řekl v tisku Pščolka.

Hučín na Pščolku podal již dříve za jeho výroky stížnost. Podle výsledků šetření skupiny kontroly a stížnosti policejního prezidia Pščolka chyboval. Hrozil mu peněžitý postih či důtka. Šéf krajské policie ale nakonec rozhodl, že jej nepotrestá vůbec. Napětí mezi Hučínem a Pščolkou bylo znát i před přerovským soudem, kde se Hučín před časem zodpovídal z obžaloby ze šesti trestných činů. Podle obžaloby v 90. letech, kdy pracoval v BIS, podněcoval levicový extremismus, aby mohl na jeho hrozbu upozornit. Pščolka před soudem v září 2005 vypovídal jako svědek. Uvedl tehdy, že policie Hučína několik měsíců monitorovala právě v souvislosti s podezřením z podněcování levicového extremismu a že má za to, že s přerovskými výbuchy má Hučín jistou spojitost. Hučína nakonec soudy celé obžaloby zprostily.