Přes dvě sta dvacet dětí se poprvé sešlo minulou neděli na slavnostním zahájení. V dalších dnech kluky i holky včetně jejich tet a strejdů čekaly nezapomenutelné zážitky. V pondělí se například všichni podívali do nové zbrojnice krnovských dobrovolných hasičů. Ti jim kromě techniky a nové budovy ukázali také uhašení vraku vozidla. Aby bylo i odpoledne zajímavé, tak organizátoři srazu domluvili exkurzi ve světoznámé, krnovské firmě Varhany Rieger-Kloss.

V úterý děti absolvovaly výlet do Jeseníků. Kromě toho, že se podívaly na nejvyšší horu Praděd, tak některé navštívily Slezskou Hartu a její elektrárnu. Druhá skupinka zavítala do Ruční papírny ve Velkých Losinách. Třetí část dětí navštívila sklárnu ve Vrbně pod Pradědem. Skupinky se společně opět setkaly v Karlově Studánce. Večer si své zážitky turisté povyprávěli u táboráku v zahradě Střediska volného času Méďa.

Středeční den měl největší úspěch u chlapců. Návštěva Bruntálu, jeho historických památek včetně zámku byla zakončena jízdou a závody na motokárách. Večerní program tohoto dne byl věnovaný hudbě. V krnovském divadle pro turisty speciálně zahrál Ivo Batoušek. Po něm dětem zahrála skupina Elvis Pressley revival. Vrcholem programu bylo vystoupení kulturisty, jehož vypracované tělo lahodilo oku všech dívek a tet.

Během čtvrtečního dne všichni absolvovali náročný pochod z vrchu Cvilín, přes Šelenburk na Strážiště do Úvalna. Z něj pokračoval výlet do Lichnova a túra byla zakončena v Krnově. Na večerní on-line bruslení se vydali jen ti co měli opravdu dobrou fyzičku. Pátek byl také věnován sportu. Dívky si zacvičily a chlapci sehráli fotbalový turnaj. Volný program měly skupinky před slavnostním zakončením setkání. Toho se stejně jako slavnostního zahájení zúčastnila kromě jiných Renata Ramazanová, starostka města Krnova, které bylo partnerem celého srazu.

Na konci tekly stejně jako na začátku některým účastníkům slzy. Tentokrát ne z radosti, ale ze smutku, že tak skvělý týden již končí. Všichni se, ale utěšovali tím, že se zase uvidí na srazu příští rok a k rozvoji nových přátelství pomohou i další společné akce v průběhu dalších měsíců.