Přístroj zmizel čekárny pro porody. Deníku to potvrdil mluvčí zdravotnického zařízení David Račák s tím, že se tak stalo v nočních hodinách. Podle jedné z verzí si televizor vyhlédl člověk, který čekárnu navštívil. Informaci poté předal někomu jinému, případně se sám vydal na zlodějskou výpravu.

Fotbalový zápas FC Baník Ostrava - FC Sellier Bellot Vlašim. Vzpomínka fanoušků na zpěvačku Věru Špinarovou
První liga je blízko! Baník vyhrál doma i desátý zápas

Krádež televize vyšetřuje ostravská policie. „Zatím neznámý pachatel vnikl po překonání dveří do objektu jedné z ostravských nemocnic. Následně se zmocnil v čekárně umístěného televizoru. Do současnosti nebyl pachatel zjištěn," konstatovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Na místě, kde visela televize, je nyní cedule s nápisem: „Zde visela televize, než ji vaši spoluobčané ukradli."

V Městské nemocnici Ostrava se krádeže podle mluvčího objevují jen výjimečně. Ke kuriózním patří loňské zmizení elektronických varhan, které byly uzamčeny ve skříňce v nemocniční kapli. Co se týká pacientů, ti mohou cennosti i peníze odevzdat do pokladny.

I JINDE

Také ve Vítkovické nemocnici řeší občas krádeže. „Ve Vítkovické nemocnici evidujeme menší krádeže kabelek, peněženek a jiných cenností. Bohužel je často obětí sám zdravotnický personál," potvrdila Radka Miloševská, mluvčí Vítkovické nemocnice.

Mezi okradenými figurují i pacienti. „Pacientům je při přijetí do nemocnice doporučováno, aby u sebe žádné cennosti neměli. Jsou vyzváni, aby peníze, šperky, mobilní telefony a podobně předali svým příbuzným. Pokud to nelze, mohou si předměty uložit v trezoru," dodala Miloševská.

Smlouvy, které podle obchodníků smlouvami nebyly, ukázala Deníku Pavlína Sojčíková Dernická (na snímku vlevo). Podomní prodejci měli průkazky společnosti X Energie, ta však odmítla, že by je kdy vydala.
Podomní prodejci v Bělé: nové finty, balamucení a lhaní. I starosta byl bezmocný

Stejnou možnost nabízí i Fakultní nemocnice Ostrava. „Pacienti si mohou své cennosti uložit do centrálního trezoru. Tato služba je bezplatná," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný, podle kterého však této možnosti využívá jen minimum lidí.

DRZOST

Někteří zloději prokazují neskutečnou dávku drzosti a také nevděčnosti. Například vloni v červnu pacientka okradla lékaře, který ji krátce předtím v jednom z ostravských zdravotnických zařízení operoval.

Žena po drobném zákroku využila situace, vnikla do místnosti zdravotnického personálu a vzala odložený mobil. Lékař se po chvíli začal po telefonu shánět. Nakonec se domluvil se zdravotní sestrou, aby jej prozvonila. K překvapení všech se mobil rozezněl v tašce ženy čekající na lékařskou zprávu.

Pohřeb Věry Špinarové v Ostravě, sobota 1. dubna 2017.
Poslední sbohem Věře Špinarové: Do Ostravy dorazily tisíce fanoušků