VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zmrzlináři: Více prodáme, když je pod mrakem

Řekli byste si, že zmrzlináři musejí mít v období tropických veder „zlaté žně“? Jak Deník zjistil, přímá úměra „čím vyšší teplota, tím více prodané zmrzliny“, zdaleka neplatí. Třeba prodejci z centra Ostravy tvrdí, že daleko více zmrzliny prodají, když je pod mrakem a teploty jsou snesitelnější.

7.8.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Deník/Pavel Sonnek

Majitel stánku se zmrzlinou v centru Ostravy Jonúzi Eminderes říká, že v tropických dnech prodá zmrzliny určitě méně než ve dnech, kdy je třeba pod mrakem.

„Když je velké vedro, tak se totiž lidé moc neproducírují po městě. To jsou někde u vody, nebo se před slunkem schovávají doma. Však se podívejte kolem sebe, těch lidí tu až tolik není,“ vysvětluje prodejce zmrzliny. Jak dodává, v tropických dnech si nejčastěji kupují lidé zmrzlinu ráno a pak pozdě odpoledne nebo třeba až k večeru.

Usměvavá slečna, která obsluhuje sousední bistro, slova zmrzlináře potvrzuje. „Zmrzliny v tropických dnech určitě neprodáváme tolik jako ve dnech, kdy je počasí snesitelnější. Důvod je zřejmý, při těch vedrech lidé po centru moc nešpacírují. Takže jich tu je málo a logicky se prodává i méně zmrzliny,“ přidává svůj názor slečna za okýnkem bistra.

Další zmrzlinář z centra pak dodává, že v těch tropech mohou mít slušné prodeje třeba zmrzlináři na koupalištích či v okolí míst, kam se lidé chodí opalovat a koupat.

TROPY: NA ODBYT JDOU HLAVNĚ OVOCNÉ ZMRZLINY

V cukrárně Riviéra ve Frýdku-Místku je nabídka různých příchutí zmrzlin široká. „Máme krémové i ovocné zmrzliny. Když je venku fakt hodně teplo, lidé si dopřávají více ty ovocné. Velká poptávka je v tropických dnech po zmrzlině s grepovou příchutí, jahodové či meruňkové. Je ale pravda, že pokud si zmrzlinu dopřejí chlapi, hodně z nich si vybere čokoládovou,“ uvedla obsluha cukrárny Riviéra.

V havířovské cukrárně Italka zaznamenali v uplynulém tropickém týdnu větší poptávku po zmrzlině. „Lidé nakupovali zmrzlinu více než obvykle. Ten nárůst ale nebyl výrazný. Hodně šla na odbyt rybízová, pomerančová a mango. Dobře se prodávala ale i jahodová a čokoládová,“ dodala pracovnice cukrárny.

CHLAPI? TI MLSAJÍ VÍCE NEŽ ŽENY

Že se pravý chlap v tropických dnech ochladí hlavně dobrým pivem a ženy si spíše vychutnají ledovou kávu či zmrzlinu? Oslovení prodejci zmrzliny mají ale zkušenosti jiné. „Chlapi, ti mlsají více než ženské. Hodně jim chutná čokoládová a vanilková. Zrovna nedávno se vracela asi z práce trojice chlapů v montérkách. Myslela jsem, že míří k hospodě, co je naproti. Místo toho si přišli koupit zmrzlinu. A všichni si dali velkou,“ přidává s úsměvem svou zkušenost zmrzlinářka v Zámecké ulici v Ostravě. Zmrzlinářka, která prodává jen kousek od ní, má podobnou zkušenost. A nabízí i vysvětlení: „Já si to vysvětluju tak, že ženy drží štíhlou linii, aby v létě dobře vypadaly v plavkách. Chlapi na to až tolik nehledí.“

Autor: Břetislav Lapisz

7.8.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

I. liga, 4. kolo, FC Baník - FK Teplice: 3 : 3, na snímku uprostřed Milan Baroš, vpravo Aleksandar Šušnjar
32

Baník předvedl parádní obrat, nakonec ale o výhru přišel

Ilustrační foto.

Na Severce budou mít lanovou dráhu

S bagrem a hráběmi na pstruhy. Ryb pak přibylo

Ochránci přírody společně s lesníky a rybáři vytvořili v Beskydech umělá trdliště a školky pro pstruhy.

OBRAZEM: Jaký byl poslední letošní Vaňkáč Čelindž?

/FOTOGALERIE/ Na start třetího z letošních závodů seriálu Vaňkáč Čelindž se postavilo pár desítek závodníků.  

Svůj první nůž vyrobil v sedmi letech. Dnes je autorem zajímavých výtvorů

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ V životě se neobejde bez manželky, přírody a tvůrčí práce. Musí něco vyrábět, aby se nezbláznil. Nožíř, výrobce hlavolamů i vyznavač šrot artu Vašek Skopek říká: „Mlácení palicí do žhavého železa je obrovská relaxace. Člověk ničí a tvoří zároveň“

Čtyřleté děvčátko v Jablunkově vypadlo ze třetího patra

U vážně zraněného dítěte v Jablunkově, které vypadlo z okna, zasahovaly v pátek vpodvečer posádky zdravotnické záchranné služby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení