„V tomto období v nich dozrávají plody tropických a subtropických druhů rostlin, například pomeranče, granátová jablka, papáje, opuncie a a podobně," upřesnila mluvčí zoo Šárka Nováková.

Komentované prohlídky skleníků s průvodcem se uskuteční ode dneška do 30. prosince vždy v 11 a ve 13 hodin. Sraz zájemců je u vstupu do zoo, kde si je vyzvedne průvodce. Prohlídka skleníků je zahrnuta v ceně vstupného do zoo a trvá zhruba hodinu.

Zoo je v zimním období otevřena od 9 do 16 hodin. Pavilony a pokladny se zavírají o hodinu dříve. Až do konce března platí zlevněné vstupné. 

Ostravskou Zoo navštívilo letos už půl milionu lidíPodruhé v historii se podařilo ostravské zoologické zahradě překonat v návštěvnosti hranici půl milionu.
Návštěvník s pořadovým číslem 500 000 přišel do zoo na Štědrý den. Informovala o tom mluvčí ostravské Zoo Šárka Nováková.
Poprvé přišlo do ostravské Zoo přes půl milionu lidí v roce 2014. Bylo to více než 540 000.
„Tento počet letos překonán nebude, ale i tak máme z přízně návštěvníků velkou radost. Půlmiliontým návštěvníkem se stala paní Vašťáková z Ostravy-Poruby, která se o Štědrém dnu vydala do zoo se svými dětmi a manželem," dodala mluvčí Zoo.