Akce s pohodovou předvánoční atmosférou se uskuteční i na mnoha místech Moravskoslezského kraje, jako třeba v ostravském Trojhalí na Nové Karolině, na náměstí republiky v Havířově či na Horním náměstí v Opavě. Další lokality nadále přibývají, přihlašovat je mohou i samotní čtenáři, a to přes webové stránky www.ceskozpivakoledy.cz nebo přímo v regionálních redakcích Deníku.

Vyberte dvě koledy

„Letos si zazpíváme tři koledy, které již známe. Jsou to Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. O dalších dvou rozhodnou čtenáři pomocí hlasovacího kuponu, který zveřejňujeme pravidelně v našich novinách. Po loňském výrazném úspěchu zakončíme zpívání vánoční písničkou Vánoce, Vánoce přicházejí," přiblížila Pavla Bittnerová, ředitelka Deníku v Moravskoslezském kraji. Zpívání se letos koná ve spolupráci s Českým rozhlasem Ostrava, na jehož vlnách ve středu 10. prosince od 18 hodin vybrané koledy rovněž zazní. Ti, kdo se na některé z míst v kraji nedostanou, tak budou mít možnost nasát předvánoční atmosféru i v pohodlí svých domovů.

A jelikož k Vánocům neodmyslitelně patří také vaření a pečení cukroví, připravil letos Deník ke koledám ještě doprovodnou soutěž. Ve čtvrtek 4. prosince bude součástí novin příloha, ve které najdete pro inspiraci čtenářské recepty.

Deník plný pečení a vařeníJestli tedy máte doma i vy zajímavý vánoční recept, kterým byste se chtěli pochlubit, můžete nám ho poslat do 21. listopadu na adresu: Moravskoslezský deník, Mlýnská 10, 702 00, Ostrava nebo na e-mail: soutez.ms@denik.cz. Heslo zní: Deník plný pečení a vaření. „Autory nejzajímavějších receptů odměníme, ten nejlepší navíc postoupí do celorepublikového finále, ve kterém se bude soutěžit o hodnotné ceny," řekla Leona Mývaltová, vedoucí distribuce Deníku v Moravskoslezském kraji.

Připomeňte si v naší fotogalerii atmosféru loňské akce Česko zpívá koledy v Moravskoslezském kraji.