„Paradoxně to připadlo na astronomicky první jarní den. A to mělo být hotovo nejdřív koncem loňského léta, další termín byl v listopadu a pak v lednu," poznamenala ředitelka Nataša Pavlisková s tím, že stavaři musí do května ještě odstranit venkovní závady a nedostatky.

ČTĚTE TAKÉ: Kvůli špatnému počasí v Krakově musela letadla mimořádně přistávat v Ostravě

V pavilonu škola zřídila čtyři nové klasické třídy, učebnu biologie, cizích jazyků a dělených předmětů, kabinety, relaxační místnost. Zajímavostí se staly prosklené dveře. „Inspirovali jsme se partnerskou školou v polském městě Strumień. Přineslo to mimo jiné víc světla do tříd i chodeb," vysvětlovala ředitelka a upřesnila, že tuto novinku chtějí do všech učeben.

Rekonstrukce umožnila ZŠ Šenov žádat o navýšení limitů až na 850 dětí. „Kapacita nyní činí 762, navštěvuje nás 750 žáků," doplnila Pavlisková. Kvůli opravě pavilonu, kterou prováděli stavaři z firmy Bystroň mj. tak, že dovnitř za dešťů zatékalo střechou, se ZŠ Šenov potýkala s nemalými problémy od počátku školního roku 2016/2017. Učit se muselo například na úřadě, v knihovně, muzeu či bývalé spořitelně.

SOUVISEJÍCÍ: Normální výuka v Šenově? Stále ještě ne

Šenovská škola v rekonstrukci: improvizují učitelé i jejich žáci