„Na našich stránkách najdete výběr ojetých aut od většiny prodejců v Česku – spolupracujeme asi s tisícovkou prodejců z celé republiky od těch nejmenších až po velké známé značky bazarů. Navíc jsou u nás i auta od některých bazarů ze Slovenska, Polska a Německa. Proto dokážeme do tohoto seriálu vytipovat zajímavá auta z celé nabídky na trhu, ve které u nás aktuálně najdete zhruba sedmdesát tisíc aut,“ říká ředitel TipCars.com Marek Knieža.

V prvním díle seriálu jsme pro vás vytipovali pět rodinných aut do 300 tisíc korun. Všechny vozy si můžete prohlédnout i ve fotogalerii v úvodu článku.

Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso je pětimístné MPV představené francouzskou automobilkou Citroën v září 2006. Sedmimístný model Grand se objevil o rok později. Před deseti lety byl nejprodávanějším MPV u nás. Zavazadlový prostor Picassa pojme od základních 500 litrů až po 1734 litrů se sklopenými sedadly v druhé řadě.

Citroën C4 Picasso 1,6 BlueHDi 120 FEEL S&SCitroën C4 Picasso 1,6 BlueHDi 120 FEEL S&SZdroj: Car Motors

Náš tip je na Citroën C4 Picasso 1,6 BlueHDi 120 FEEL S&S, který se prodává za 248 655 Kč. V provozu je od května 2017 a najeto má 171 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku a ve výbavě najdete například 6 airbagů, přední i zadní parkovací senzory, multifunkční volant, startování tlačítkem, dvouzónovou klimatizaci, LED denní svícení, hands free, navigaci, elektrická sklopná zrcátka i vyhřívaná sedadla.

Volkswagen Sharan

Volkswagen Sharan je až sedmimístný velkoprostorový osobní automobil vyráběný od roku 1995. Vůz nabízí dostatek místa a výkonné motory a je ideální pro dlouhé cestování. Velkou předností vozu jsou elektricky posuvné zadní boční dveře. Objem zavazadlového prostoru je 955 až 2430 litrů.

Volkswagen Sharan 7N, 2,0 TDIVolkswagen Sharan 7N, 2,0 TDIZdroj: Truck Centre

Náš tip je na Volkswagen Sharan 7N, 2,0 TDI, který se prodává za 216 590 Kč. V provozu je od roku 2012 a najeto má 313 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, tempomat, 10 airbagů, dvouzónovou klimatizaci, LED denní svícení, dělená zadní sedadla nebo třeba autorádio s CD přehrávačem.

Toyota Verso

Toyota Verso je kompaktní sedmimístné MPV navazující na předchozí Corollu Verso. Už při debutu v březnu 2004 s motory VVT-i 1,6 či 1,8 l a vznětovým 2.0 D-4D si vůz brzy získal velkou popularitu. Další generace pak už byly zcela novým představitelem kompaktních víceprostorových vozů a samostatnou typovou řadou. Základní objem zavazadlového prostoru (7/5 míst): 155/484 litrů, maximální objem je pak 1575 litrů.

Toyota Verso 2,0 D4-DToyota Verso 2,0 D4-DZdroj: Autobazar ARHO

Náš tip je na Toyotu Verso 2,0 D4-D, která se prodává za 239 000 Kč. V provozu je od konce roku 2013 a najeto má 176 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, tempomat, 8 airbagů, parkovací kameru, dvouzónovou klimatizaci, CD přehrávač, elektrická sklopná zrcátka, vyhřívaná sedadla a tažné zařízení.

Renault Scenic

Tento vůz je pokládán za zakladatele evropské třídy MPV. Francouzská automobilka Renault jej uvedla na trh už v roce 1996. Vůz vycházel z modelové řady Mégane. Třetí (2009) a čtvrtá (2016) generace zakončily úspěšnou éru modelu. Zavazadlový prostor nabízí objem od 437 do 522 litrů podle nastavení zadních sedadel. Po jejich vyjmutí se Scénic může pochlubit prostorem pro zavazadla o objemu 1837 litrů.

Renault Scénic 1,5 DCi XmodRenault Scénic 1,5 DCi XmodZdroj: Autobazar California

Náš tip je na Renault Scénic 1,5 DCi Xmod, který se prodává za 218 000 Kč. V provozu je od roku března 2015 a najeto má 83 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, tempomat, 4 airbagy, automatickou klimatizaci, CD přehrávač, LED denní svícení, elektrická sklopná zrcátka, hands free, navigaci a startování tlačítkem.

Ford S-MAX

Ford S-MAX je MPV střední třídy. První generace byla představena v roce 2006. V následujícím roce 2007 byl zvolen vítězem ankety Car of the Year. Druhá generace se začal prodávat v roce 2015. S-MAX obou generací používá stejnou podvozkovou platformu jako model Galaxy. Zavazadlový prostor v sedmimístném obsazení pobere 285 litrů, v maximu 2020 litrů.

Ford S-MAX 2,2TDCiFord S-MAX 2,2TDCiZdroj: Ford auto Motol Beni

Náš tip je na Ford S-MAX 2,2TDCi, který se prodává za 209 999 Kč. V provozu je od února 2012 a najeto má 201 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, tempomat, 6 airbagů, přední i zadní parkovací senzory, automatickou klimatizaci, CD přehrávač, vyhřívané přední sklo i hands free.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Vyhledávač TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.

 * TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

TipCars.comTipCars.comZdroj: Deník