Pro slavností otevření studia v Miláně byl vytvořen avantgardní inovativní vůz GAC Barchetta. Ten je prvním projektem designérského týmu v italském městě módy. Prohlédnout si ho můžete v galerii u článku.

„Nechali jsme se inspirovat italským designem automobilů ze 70. let a stylistickými znaků z konceptu GAC Time. Jedná se o dokonalou kombinaci moderních designových prvků a špičkové technologie elektromobilů GAC,” řekl Stéphane Janin, ředitel designu GAC Advanced Design Milan.

Upravené Porsche 911 dokázalo překonat strmé stoupání, vyschlé pláně, kamenitý terén i ledová pole
Výš už se dostanou jen letadla. S Porsche 911 vyjeli na nejvyšší sopku světa

GAC Barchetta je dvoumístný sportovní vůz bez střechy a čelního skla. Hlavní myšlenkou konceptu je oslava efektivity a jednoduchosti, která dělá design moderním, a to rozdělením projektu do tří dílčích celků.

Za prvé jde o mimořádně plochý podvozek obsahující kompaktní baterie podobné koncepce, jako u obřího mobilního telefonu. Dále to je to hliníková karoserie z jednolitého materiálu, která je lehká, jednoduchá, nadčasová, a přesto velmi výrazná. A za třetí je to minimalistický interiér obsahující kompaktní volant a sedadla, která váží pouhé 3 kg a jsou vyrobená z recyklovaných plastových materiálů.

„Naším cílem je vytvářet designové jazyky a koncepty, které odrážejí vizi společnosti GAC o ekologičtější budoucnosti, a to spojením inspirace automobilovou kulturou a nových pokročilých designových konceptů. Věříme, že by to mohlo pomoci zvýšit povědomí o značce v Evropě,” konstatoval Stéphane Janin.

„Design je pro skupinu GAC jednou z nejdůležitějších hodnot a na dnešním trhu je pro zákazníky klíčovým faktorem při rozhodování," doplnil ještě Zhang Fan, generální ředitel GAC R&D CENTER EUROPE.

V crashové laboratoři Škody ročně nabourají stovky aut
Nejvíce škodovek bourá v Husí Lhotě. Také příští rok jich budou stovky
Rolls-Royce Cullinan
Leoš Mareš si na videu dělá legraci z Rolls-Royce. Prý má nejojetější na světě
Lotus Evija v limitované edici Fittipaldi.
Za volantem Lotusu Evija se budete cítit jako pravý Fittipaldi