„Neznámý pachatel nezjištěným předmětem rozbil zadní okno na vozidle Citroen Jumper, odkud odcizil kombinované bourací kladivo,“ sdělil novojičínský okresní policejní mluvčí Zbyněk Tomšík a upřesnil, že krádež se stala v době mezi 11.45 a 12. hodinou. Poškozená firma z Bílovce, ocenila bourací kladivo na dvacet tisíc korun a na vozidle vznikla další škoda za dva tisíce korun.

Další poškozenou firmou je Pekárna Lomná z Frenštátu pod Radhoštěm. Řidič její nákladní Avii zastavil v Příboře a jen na chvíli si odskočil. „Neznámý pachatel využil situace a z nezajištěného vozidla odcizil plátěnou tašku s mobilním telefonem nokia a pánskou peněženkou, ve které byla stokoruna, dvě platební karty a doklady poškozeného,“ uvedl policejní mluvčí a dodal, že zloděj rovněž odcizil z kabiny avie mobilní telefon Nokia 3510i, který byl majetkem Pekárny Lomná. Ta doposud škodu nevyčíslila.

Příborští policisté případ prošetřují jako trestné činy krádeže a neoprávněného držení platební karty. Policisté několikrát ročně upozorňují řidiče na to, aby nenechávali ve vozidlech na viditelných místech cenné a hodnotné předměty, ale veškerá upozornění i preventivní akce se jeví jako marné. „Je to jediný způsob, jak odradit pachatele, stále však existuje mnoho řidičů, kteří na upozornění policie nedbají,“ poznamenal Tomšík.