"K nehodě zhruba tři kilometry od Bruntálu vyjela v sobotu před půl sedmou večer tři vozidla ze zdejší stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje po oznámení Zdravotnické záchranné služby. Na místě hasiči zjistili, že havarované auto, jezdící na benzín i LPG (plyn) leží po několika kotrmelcích ze srázu na střeše asi deset metrů pod silnicí, na které zůstal po nárazu do svodidel přívěsný vozík," uvedl mluvčí.

Dvě těžce zraněné ženy i jeden lehce zraněný muž již byli mimo vozidlo, hasiči ale museli vyprošťovat jednoho těžce zraněného muže, když pomocí hydraulických nůžek přestřihli středový sloupek auta a muže opatrně vytáhli. "Protože nebylo možné odpojit akubaterie a hrozilo nebezpečí výbuchu a požáru, hasiči byli od začátku zásahu připraveni k hašení vysokotlakým proudem vody, případně pěnou. Před vyproštěním těžce zraněného muže alespoň uzavřeli přívod plynu a provizorně utěsnili otvor, kterým unikal benzín z palivové nádrže, po vyproštění muže demontovali celou nádrž s benzínem, který pak přečerpali do speciálních nádob," doplnil Kůdela.

Nakonec hasiči ještě vytýčili prostor pro přistání vrtulníku Letecké záchranné služby z Ostravy, který odletěl s jednou z těžce zraněných žen do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, další dva těžce zranění skončili v nemocnicích v Bruntále a v Krnově.

Silnice mezi Bruntálem a Krnovem byla v sobotu večer uzavřena. Vedle hasičů byla na místě Zdravotnická záchranná služba a Policie ČR. Operační středisko hasičů v Bruntále se pokoušelo přivolat i veterináře ke zraněnému pudlovi.