Odsouzený se na místě odvolal. Závěry vyšetřování považuje za komplot napadeného bachaře a tří jeho dalších kolegů, kteří v případu vystupovali jako svědci. „Nikdy jsem neměl v úmyslu příslušníka ostrahy napadnout. Mimo jiné jsem před incidentem navštěvoval několik kroužků, chodil jsem na angličtinu a neměl jsem potřebu vyvolávat problémy,“ hájil se včera muž, jehož minulost už vroubí tresty za vydírání, loupežné přepadení i pokus o vraždu.

K incidentu došlo, když se měl odsouzený kvůli svému chování přesunout na oddělení s vyšší ostrahou. Na pokyny pracovníků ostrahy věznice, aby si sbalil své věci, ale nereagoval. Když pak jeden z bachařů opětovně vešel do jeho cely, napadl ho židlí. Muž, který trpí epilepsií a podle soudního znalce zřejmě i poruchou osobnosti, tvrdí, že tehdy na dozorce upadl a ztratil vědomí. Probral se zbitý od dozorců, kteří jej pak odvedli k lékaři.

Dozorci se mu prý předem připraveným zbitím chtěli pomstít za jeho chování. Se závěry vyšetřování nesouhlasí ani mužova obhájkyně. Ta mimo jiné poukazovala na to, že byl z nevysvětlitelných důvodů smazán záznam z kamer, které toho dne monitorovali chodbu, kde byla i cela odsouzeného. Podle státního zástupce i soudce naopak při vyšetřování padl dostatek důkazů, které obžalobu potvrzují.