Regionální dobrovolnické centrum MSK bude koordinovat nabídku a poptávku dobrovolnictví, tak aby se žádná nabídka pomoci neztratila a dostala se k těm, kteří pomoc potřebují. „Zájemci o dobrovolnictví nás mohou kontaktovat jak přes webové stránky https://msk.regionalnidobrovolnickecentrum.cz, sociální sítě, tak i telefonem a my jim rádi poradíme, jak začít s dobrovolnictvím. Nebo mohou rovnou vyplnit formulář na našich webových stránkách, který je zařadí do registru dobrovolníků a my jej následně spojíme s žadatelem o pomoc. Dobrovolníkům poskytneme také školení a odborné poradenství. Obracet se na nás mohou stejným způsobem i organizace, které by rádi činnost dobrovolníků využily“ říká vedoucí Regionálního dobrovolnického centra MSK Dagmar Hoferková.

Činnost Regionálního dobrovolnického centra MSK nebude pouze tvorba databáze dobrovolníků a organizací, ale také pořádání veřejných akcí, těšit se můžete například na Dny otevřených dveří dobrovolnictví. V neposlední řadě nabídneme odborné poradenství v oblasti dobrovolnictví.

Pokud byste si rádi o dobrovolnictví popovídali osobně, bude součástí Regionální dobrovolnického centra i kancelář, kam se mohou přijít zájemci o dobrovolnictví, či zájemci o dobrovolníky informovat osobně. Najdete nás na adrese Martinovská 3247/164, Ostrava – Martinov.