Příspěvků ze sněhových radovánek se nám sešlo v redakci mnoho a moc za ně čtenářům děkujeme. Do naší sobotní sněhové výzvy se dokonce zapojila i jedna školka a základní škola. Obě poslaly parádní fotografie, jak si děti užívaly sníh během pátečního dopoledne. Více v textu a fotogalerii.

Sníh si užily nejen děti, ale i koník
"U nás měli děti trochu jinou sáňkovačku," napsala čtenářka Adéla Holubová.

U nás měli děti trosku jinou sáňkovačku.Zdroj: Adéla Holubová

O víkendu nejeli na hory a přesto sáňkovali
O tom, že i z mála sněhu se dá udělat "hodně muziky" nám napsal čtenář Jan Teimer. V Brodku u Přerova napadl slabý poprašek sněhu, přesto jej využili dva chlapci na Sídlišti Svobody. Petr, žák 5. třídy a Michal, žák 3. třídy ZŠ v sobotu ráno vzali lopaty na sníh a začali od garáží před panelovým domem odhrnovat sníh. Ten ukládali na malý břeh, aby si zajistili sjezdovku. Netrvalo dlouho a chlapci po ní jezdili na talíři celé dopoledne. Zde je nutno ocenit nápad chlapců a jejich snahu vytvořit si sami sjezdovku. Lidé procházející okolo se divili, jak chlapci využili trochu sněhu k sáňkování.

Nejeli na hory a přesto si díky důvtipu parádně zabobovali.Zdroj: Jan Teimer

Když do lesa, tak na saních
"My si ten sníh užíváme procházkami lesem a na saních. I sněhuláka už máme postaveného. Je nádherná zima," poslala vzkaz čtenářka Ivona Trojková.

 My si ten sníh užíváme na procházkách lesem. I sněhuláka máme. Je nádherná zima.Zdroj: Ivona Trojková

Špičková bobovačka ve Špičkách
Děti sníh prostě milují. To potvrzuje také ředitelka školky ve Špičkách na Přerovsku Zuzana Stejskalíková: „Jen co svah vedle školky příroda trochu pocukrovala sněhem, sedli jsme na boby a fičeli dolů. Konečně se děti dočkaly sněhové nadílky. Lednový mrazík nám umožnil vyzkoušet si i pár pokusů s ledem."

Špičková bobovačka ve Špičkách.Zdroj: MŠ Špičky

Sněhuláci jsou fajn, ale iglú je iglú
"To je radost stavět…," popsala čtenářka Kateřina Holubová.

 To je radost stavět.Zdroj: Kateřina Holubová

Sněhoví andílci ve Velehradu
Radost ze sněhu měly také děti ve Velehradu na Uherskohradišťsku. „Konečně sníh! Druháci vyrazili ven, aby si ho řádně užili. Potom, co si vyzkoušeli několik matematických pohybových úkolů a vytvořili andílky ve sněhu, se vrhli na koulování a jízdu z kopečka," komentovala základní škola ve Velehradu. 

Sněhové hrátky jsou tu.Zdroj: Základní škola Velehrad

Také jste vyrazili během víkendu s dětmi na sáňky či boby, anebo se teprve chystáte? Postavili jste fantastického sněhuláka? Pochlubte se a pošlete nám fotky na e-mail: tipy.morava@denik.cz. My je poté rádi zveřejníme na webu Deníku v rubrice Čtenář reportér.