Ta bude sloužit jak sportovním klubům, tak základní a mateřské škole a také veřejnosti. Majitelem a provozovatelem sportovní haly je Fotbalový klub klub Těrlicko. Stavbu sportovní haly realizovaly Strojírny a stavby Třinec. Hala má rozměry 18 x 38 metrů a splňuje parametry pro všechny běžné sporty. Na užší straně haly je vybudována lezecká stěna. Má dvacet jedna jistících bodů s koncovými řetězy a dvě samonavíjecí lana, ke kterým nemusí být jištění dalšího lezce. Nabízí více než čtyřicet dva lezeckých cest. Část lezecké stěny lze vyklopit na sklonu( převisu) o -5 stupňů a část na -35 stupňů.

"Topení a elektrická energie je vyráběna kogenerační jednotkou, která využívá zemní plyn. Případné přebytky elektrické energie jsou prodávány do sítě. Topení je podlahové a případně se dá připojit horkovzdušný výměník se vzduchotechnikou, která je umístěna pod stropem. Panely haly jsou speciální se sníženým prostupem tepla a zároveň větším útlumem hluku. Speciální okna jsou také proti šíření hluku z haly a minimalizaci tepelných ztrát," informoval Mgr. Bc. Martin Polášek, starosta obce Těrlicko.

Parkoviště pojme třicet parkovacích míst. Vodu zavsakovává po celé ploše, takže udržuje lepší klima v okolí haly. Náklady na stavbu byly 73 milionů korun s DPH. Rezervace využívání haly probíhají na rezervačním systému na internetu. Provoz haly je denně od 8,00 do 22,00 hodin. Obec Těrlicko leží na svazích Těšínské pahorkatiny v těsné blízkosti Statutárního města Havířov. Těrlicko tvoří již dříve samostatné obce Hradiště, Horní Těrlicko, Dolní Těrlicko a Kostelec. Na území byla v letech 1953 - 1962 vybudována přehrada. Je napájená řekou Stonávkou. V současné době slouží sportu a rekreaci.