V současné, žhavé době koronavirové pandemie COVID - 19 je sice výstava méně navštěvovaná, ale stejně nabízí zajímavé informace. Výstava řeší budoucnost, ale prostřednictvím skutečnosti, že 28. října bude Nová radnice na Prokešově náměstí "slavit" 90 let, se primátor města Ostravy vyjádřil, že dědictví našich předků si zaslouží, abychom jej ochraňovali i pro příští generace.

"Současně bychom si z historie měli vzít poučení, že i v současných dnešních strategických stavbách musíme rozhodovat s přesahem v širším kontextu a s výhledem do budoucnosti, abychom i my zanechali dalším generacím odkaz v podobě kvalitní a nadčasové architektury," řekl primátor města Ostravy Tomáš Macura. Výstava představuje stavby liniové, například stavbu nových zastávek a kolejí ve Výškovicích, nové stavby universitního kampusu za divadlem Antonína Dvořáka, kde budou budovy pro Fakultu umění, hudbu, výtvarné práce a kulturu. Také pro Katedru studií lidského pohybu a Centrum diagnostiky lidského pohybu.

Fotografie také dokumentují přípravu stavby Koncertní síně. V roce 2020 byla dostavěna sportovní hala v Krásném poli, v dokončujícím stavu je sportovní hala v Nové Bělé a připravuje se stavba sportovní haly v Ostravě - Třebové. V minulých létech se vždy 28. října v Nové radnici konaly Dny otevřených dveří. Ty se letos konat nebudou.

Pro fanoušky historie je vydána publikace Nová radnice devadesátiletá. Kniha má jedenáct kapitol. V kapitole Stará radnice (písemné zmínky jsou roku 1539) nebo Nová radnice (slavnostně otevřena 1930) se čtenáři dozví, že nic nebylo nikdy lehké a jednoduché. Texty připravili lidé z Kanceláře primátora města Ostravy. Ty jsou doplněny krásnými fotografiemi. Publikace vyšla v nákladu 500 kusů. Po otevření poboček Ostravské informačního centra budou k dostání na jednotlivých místech.