Z minulého dílu Psích osudů znáte Bastyho z organizace Jménem psa, z. s., který nedávno dočasně ochrnul a po rehabilitaci se pomalu vrací do života. Bastyho totiž potrápila ploténka - a my jsme se jen ptali, proč se mu na stará kolena stalo ještě něco takového.

Ouky ještě kouká trochu vykuleně, ale už bude dobře.Ouky ještě kouká trochu vykuleně, ale už bude dobře.Zdroj: Jménem psa, z.s.

Nejspíš proto, aby jeho nešťastná příhoda zachránila život a zdraví jinému psímu kamarádovi. Při návštěvě veteriny narazila paní vedoucí Inka (Jménem psa, z. s.) na jiného "ploténkáře" - a jeho nešťastnou rodinu. Ouky je jezevčík, kterému vyhřezlá ploténka zapříčinila ochrnutí zadních nožiček. Operovat? V jeho případě jediné řešení, avšak pro jeho rodinu velmi nákladné. Bez operace by měl být Ouky uspán, jeho rodina byla z té myšlenky viditelně naprosto zoufalá, pejska milují a on byl akční, veselý psí kluk.

Basty asi před deseti lety s Inkou a jejím prostředním synem. Tehdy byl velmi mladý a v plné síle.
Psí osudy: Seznamte se s Bastym, který se dokáže poprat snad se vším

Copak jsme je v tom mohli nechat? Co bychom dali za to, aby se náš starý Basty postavil na nohy a prožil s námi ještě kousek života…a tady je další drobek, který je kromě ploténky zcela zdráv, a má umřít? To nejde… To prostě musí dopadnout jinak.

Ouky byl dočasně převzat pod organizaci a rozjelo se hledání pomoci pro oba, pro Oukyho i pro Bastyho. Na doporučení jiné organizace zabývající se pejsky s handicapem měli oba hned druhý den putovat na operaci ke specialistovi do Ostravy. Ochotný řidič Standa ještě i po noční sedl v sedm ráno do auta, naložil Oukyho a vydali se na sever Moravy…sami, bez Bastyho, kterému se udělalo v noci zle a operace by zatím nebyl schopen.

Ouky se po operaci opět postavil i na zadní nožičky.Ouky se po operaci opět postavil i na zadní nožičky.Zdroj: Jménem psa, z.s.

Opět to nejspíš mělo tak být. Po zotavení bylo rozhodnuto o Bastyho konzervativní léčbě - zkusí to zatím rozcvičit. Rehabilitace každé dvě hodiny byla úspěšná a Basty dnes už pomalu chodí na procházky.

ČTĚTE CYKLUS PSÍ OSUDY

Ouky byl operován a od začátku probíhalo vše bez problémů. Chutnalo mu jíst, vylučování bylo operací naštěstí také nedotčeno, musel mít klidový režim a venčit se jen krátce třikrát denně, což by si jako veselý jezevčík nejspíš rád protáhl a zopakoval, ale bylo potřeba dodržet všechny pokyny lékaře.

Archie na procházce: odpočinek musí taky být.
Psí osudy: Seznamte se s psím životem ve velkém a malém městě

Ouky se plně zotavil a začal opět používat zadní nožičky. Nyní je již pár týdnů zpátky ve své milující rodině a my mluvíme o velikém štěstí, že jsme se v čekárně u veterináře potkali.

Sylva Kaplanová

Rexík
Psí osudy: Seznamte se s těmi, kdo zůstanou. Doživoťák není kriminálník
Bongo vychází i se svou nejmladší a nejnadšenější, pětiletou "ošetřovatelkou".
Psí osudy: Seznamte se s Bongem, který se od psích útočníků přesunul do bazénku