Bella a Sebastián, Lassie, Goro - bílý pes, Komisař Rex… Pamatujete si ještě na ně? Časům, kdy psí hrdinové zachraňovali či ohromovali svou povahou, už odzvonilo. V současnosti se může stát "psí celebritou" leckterý čtyřnohý miláček. Často je tomu i kvůli pouhé roztomilosti, a nebo také módě. Psí módě. 

Ta v posledních letech zaznamenává velký boom. Existuje nepřeberné možství e-shopů s psí a zvířecí módou, kde si může každý majitel vybrat odění dle stylu, který je jeho srdci blízký. Je libo sportovní kombinézu s nápisem či růžový chlupatý svetřík? Vše je určitě možné. I tady se však může projevit kreativita jednotlivých majitelů v podobě vlastnoručně vytvořených oblečků.

Čtenářka M. Janušová a její Inuška v kreativně uháčkovaném úboru.Zdroj: M. Janušová

V minulosti by asi nikdo neočekával, že vzniknou psí salony, kde budou naši čtyřnozí společníci opečováváni stejně jako lidé, možná i více. Daří se také švadlenkám, které se zaměřily na šití psí módy. Psi se rovněž stali rekvizitou u fenoménu uměleckého focení a se svými páníčky pózují na fotkách profesionálních fotografů jako rození modelové. 

Dominika Letochová zaslala snímek jejího psa Manga v atraktivním outfitu.Zdroj: Dominika Letochová

Naštěstí se ale ani kvůli zvířecí módě nevytratil ten nejdůležitější fenomén, proč si vlastně své domácí mazlíčky pořizujeme. Je to vzájemná láska a oddanost, kterou nenahradí ani ten nejluxusnější oblek s kravatou. 

Jestli se vám naše malá módní přehlídka líbí, můžete dále posílat fotografie svých zvířecích parťáků na e-mail gabriela.stasova@denik.cz. Rádi je poté je uveřejníme na našem webu a v tištěné podobě Deníku