O umístění do vazby rozhodoval v úterý dopoledne Okresní soud v Karlových Varech. „Obviněná byla vzata do vazby. Ženě hrozí sazba odnětí svobody 15 až 20 let a hrozí nebezpečí, že by se mohla skrývat," vysvětlila soudkyně Michaela Jasová, která o vazbě rozhodovala.

Ženu v teplákách a žabkách na nohou přivedla před soudní síň eskorta v poutech. Než se dveře síně otevřely, seděla na lavičce nejdříve se sklopenou hlavou. Později se začala třást a plakat. Její advokátka ani státní zástupce nechtěli případ komentovat.

Místo v Doubí, kde se odehrála velká tragédie.
Matka z Doubí, která zabila svou tříletou holčičku, byla obviněna z vraždy

Deník už v sobotu informoval, že matka nožem zaútočila na své dvě děti - pětiletý chlapec byl kvůli vážným zraněním transportován do nemocnice Motol, tříletá holčička na místě zemřela. V karlovarské nemocnici byl hospitalizován také teprve šestitýdenní chlapeček, kterého ale matka ušetřila.

Kde je otec dětí? 

Veřejnost se ptá, kde je otec dětí a zbytek rodiny. Žena žila se třemi dětmi v pronajatém bytě panelákového domu v Doubí, kam se ale přistěhovala ještě před porodem třetího dítěte, teprve letos v lednu. Na případ je uvaleno přísné informační embargo. Mluvčí nemocnice Markéta Singerová tak jen potvrdila, že miminko je stále v karlovarské nemocnici.

„O jeho umístění po ukončení hospitalizace rozhodne Orgán sociálně-právní ochrany dětí," doplnila. Pětiletý chlapec je už mimo ohrožení života.

Ilustrační foto.
Tragédie ve Varech: Žena měla pobodat tři děti. Jedno zemřelo, dvě jsou zraněné

Případ si mezitím převzalo Krajské státní zastupitelství. Dobře informovaný zdroj Deníku potvrdil, že to byla majitelka bytu, která ženu s nožem v bytě našla. Matka prý neplatila nájem a pronajatý byt měla vystěhovat právě do soboty 16. dubna. Majitelka sem dorazila s novými nájemci, žena však neotevírala, a tak si majitelka byt odemkla druhými klíči. Tam uviděla matku s nožem v ruce a na zemi v kaluži krve dítě.